Hindbærsnitter
Lækre snitter med hindbær, glasur og krymmel. Uhm!
5-10 stk.
Ingredienser
- Arbejdstid: 30 min.
- Bagetid: 20 min.
- 175 g smør
- 250 g hvedemel
- ¼ tsk. hjortetakssalt
- 2 æggeblommer
- 50 g flormelis
- Fyld:
- 1 dl hindbærmarmelade
- Pynt:
- 2 dl flormelis
- 2 spsk. vand
- kagekrymmel
- Smuldr smørret i hvedemelet. Tilsæt hjortetakssalt, æggeblommer og flormelis. Saml dejen, og pak den ind i plastfilm.
- Lad dejen hvile i 30 min. i køleskab.
- Del dejen i 2, og rul hvert stykke ud til et rektangel (10 cm bred og 35 cm lang). Dejen skal være ca. ½ cm tyk.
- Læg den ene dejplade over på en plade med bagepapir. Fordél hindbærmarmeladen over, og læg den anden dejplade over.
- Bag kagen ved 180 grader i ca. 20 min. på midterste ovnribbe.
- Skær kagen i 7 cm brede snitter, der evt. kan halveres
- Rør flormelis og vand sammen til glasur, og smør den på snitterne, mens de stadig er varme. Drys med kagekrymmel, og lad kagerne køle af inden servering.