Hjemmelavet sushi i 4 nemme trin
Sushi smager skønt, og så er det sjovt at lave den selv. Følg vejledningen her, og variér fyldet efter smag. Her får du en god opskrift og en udførlig trin for trin guide, så du selv kan lave din helt egen sushi derhjemme. Det er både sjovt og så smager det også virkelig godt. Se her, hvordan du selv kan lave sushi derhjemme:
Sushi med mango og forårsløg
15-18 stk.
Arbejdstid: 45 min.
Det skal du bruge:
- ½ mango
- 2 avocado
- 2 spsk. limesaft
- 1 bundt forårsløg
- 1 bundt purløg
Desuden:
- 1 portion kogte sushiris (følg grundopskriften)
- 3 tangplader
- 1 bambusmåtte
Tilbehør:
- Sojasauce
- Wasabi (japansk peberrod)
- Syltede ingefærskiver
Skræl mangoen, og skær halvdelen af den i lange, 1 x 1 cm tykke stave. Halver avocadoerne, tag frugtkødet ud, og skær det i 1 cm tykke både. Dryp mango og avocado med limesaft. Rens forårsløgene, og skær dem i tynde, lange stykker. Skyl og afdryp purløg.
Grundopskrift på sushiris
Til ca. 18 stykker sushi
Koge/hviletid: 1 time
Det skal du bruge:
- 250 g sushiris
- 3¼ dl vand
- 1½ spsk. risvinseddike eller hvidvinseddike
- ½ spsk. sukker
- 1 tsk. salt
- Hæld risene i en sigte, og skyl dem grundigt under koldt vand. Lad dem dryppe af i sigten i ca. 30 min.
- Bring vandet i kog. Tilsæt risene, og kog dem først ved kraftig varme i 1 min. Læg låg over, og kog ved svag varme i ca. 15 min. Tag gryden af varmen, og tag låget af. Læg et viskestykke over risene. Lad dem afkøle i ca. 15 min.
- Giv eddike, sukker og salt et opkog, og køl det hurtigt ned. Vend eddikeblandingen i risene med en træske.
Tip: Når du bruger rå fisk (f.eks. laks eller tun) til sushi, skal den have været frosset ned ved minus 20 grader i mindst 24 timer.
Sådan gør du:
3. Den skal rulles lidt stramt.
4. Rul sushirullen ud af bambusmåtten, og skær den i 5-6 stykker.
Tip: Sushi smager bedst helt frisklavet. Server med en lille skål sojasauce til hver. Alle kan piske lidt wasabi (japansk peberrod) i deres soja efter smag. Giv også gerne syltede skiver af ingefær til.