Lagkage med hindbærcheesecake
Inviter gæster på kaffe og kage i haven, og byd på dejlige kager med sommerens sødeste bær. Denne fine lagkage er lavet med hindbærcheesecake mellem bundene, der gør lagkagen ekstra lækker.
Ingredienser
Lagkagebunde:
- 4 æg
- 125 g sukker
- 125 g hvedemel
- ½ tsk. bagepulver
Hindbærcheesecake:
- 5 blade husblas
- 250 g hindbær
- ½ dl vand
- 50 g sukker
- 200 g flødeost
- 2 pasteuriserede æggeblommer, svarer til 1 af de små bægre
- 2 dl cremefraiche 18% eller 38%
- korn af 1 vaniljestang
- 1 tsk. usprøjtet, fintrevet appelsinskal
- 3 spsk. friskpresset appelsinsaft
- 1½ pasteuriseret æggehvider, svarer til 1 af de små bægre
- 50 g sukker
Pynt:
- 2½ dl piskefløde, skyllede og afdryppede hindbær og frysetørrede hindbær
Sådan gør du:
- Pisk æggene skummende. Tilsæt sukkeret lidt efter lidt, og pisk, til det er skummende. Det tager lidt tid, men går hurtigere, hvis æggene har stuetemperatur. Tilsæt sigtet hvedemel blandet med bagepulver. Fold det ind i æggemassen med en dejskraber, til det lige er blandet.
- Kom dejen i en springform med en diameter på 22 cm foret med bagepapir. Bag bunden ca. 40 min. ved 175 grader, til den er gylden og gennembagt. Stik et spid i kagen, er der rå dej på, skal den bage lidt længere. Afkøl bunden, og skær den i 3 bunde.
- Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min. Skyl hindbærrene, og kog dem op i en gryde med vand og sukker 5 min. Tag gryden fra varmen. Tag husblassen op, og kom den over i hindbærblandingen, rør rundt, til den er smeltet. Køl blandingen af ca. 20 min.
- Rør flødeosten med æggeblommer, cremefraiche, vaniljekorn, appelsinskal og -saft. Rør husblasblandingen med lidt af flødeosteblandingen, og vend den i resten. Pisk hviderne stive, tilsæt sukker, og pisk et par min. mere. Vend de stive hvider i flødeosteblandingen.
- Fordel fromagen mellem de 3 kagebunde. Lad kagen trække i køleskabet ca. 4 timer tildækket.
- Pisk flødeskum til pynt, og dæk kagens top og sider. Pynt med hindbær og lidt tørrede hindbær.