Lagkagesnitter med stikkelsbær og lime
Her får du opskriften på lækre lagkagesnitter med stikkelsbærkompot og creme:
8 personer
Ingredienser
- Arbejdstid: 40 min.
- Bage/kogetid: ca. 10 min.
- Trækketid: ca. 1 time
- Bundene er fryse-egnede
- Lagkagebund - færdigkøbte eller hjemmebagte
- Stikkelsbærkompot:
- 500 g stikkelsbær
- 200 g sukker
- 1 lime (saft – gem skallen til cremen)
- Creme:
- 2 dl cremefraiche 38 % (cremefraiche kan ikke piskes stiv, hvis den har en lavere fedtprocent)
- 2½dl piskefløde
- 1 lime
- ca. 2 dl flormelis
- Pynt: citronmelisse-blade
- Bag en lagkagebund eller brug gode færdigkøbte bunde, og skær den ud i 3 dele, der hver er på ca. 16 x 8 cm.
- Stikkelsbærkompot: Nip stikkelsbærrene og kog dem med sukker og limesaft, til de er møre, ca. 10 min. afhængig af, hvor modne bærrene er. Læg stikkelsbærkompot på den underste lagkagebund (gem lidt til pynt) og læg en bund ovenpå.
- Lad kagen trække ca. 1 time. Pisk cremefraiche og piskefløde til skum og smag til med flormelis og revet limeskal. Fordel resten af cremen på kagen (gem lidt til pynt). Læg den øverste bund på.
- Skær lagkagen ud i 8 snitter hver på 4 x 4 cm. Pynt hver snitte med en skefuld creme, lidt stikkelsbær, limeskal og citronmelisse.
Lækre desserter med stikkelsbær
-
Stikkelsbærtærter med sprødt sukkerlåg
-
Havresnitter med skønne stikkelsbær
-
Stikkelsbærtærte med hyldeblomstcreme
-
Stikkelsbærgrød med fløde - en skøn sommerklassiker
-
Stikkelsbærtrifli med marengskys
-
Stikkelsbærgelé med hyldeblomst
-
Lagkagesnitter med stikkelsbær og lime
-
Frisk og lækker stikkelsbærdessert