Lækker brownie-cheese-cake
Her har vi bagt brownies med cheesecaketop - det gør den mere frisk og sommerlig i smagen.
8 personer
Ingredienser
- Brownie-cheese-cake
- Browniebund:
- 100 g blødt smør
- 150 g hakket mørk chokolade
- 1 æg
- 150 g sukker
- 150 g hvedemel
- ½ tsk. bagepulver
- Cheesecaketopping:
- 200 g flødeost
- korn af 1 vaniljestang eller 1 tsk. vaniljeekstrakt
- 75 g sukker
- 1½ dl piskefløde
- 2 æg
- Pynt:
- 2 dl piskefløde
- 2 kiwifrugter
- reven usprøjtet citronskal
- evt. 2 spsk. flydende honning
- For en firkantet form (20 x 20 cm) med bagepapir.
- Smelt smør og chokolade over vandbad.
- Pisk æg og sukker i en skål med en håndmixer, til det er cremet. Rør chokoladeblandingen i. Sigt hvedemel og bagepulver i, og rør dejen jævn. Kom dejen i formen, og bag browniebunden 15 min. på midterste ovnribbe ved 180 gr.
- Pisk flødeosten med vaniljekorn og sukker i en skål med en håndmixer, indtil det er blødt. Kom fløden i, og pisk, til det er tykt og cremet. Pisk æggene i.
- Fordel ostecremen over browniebunden. Bag kagen yderligere 20 min. ved 180 gr. Afkøl kagen. Stil den tildækket i køleskab 2 timer inden servering.
- Skær kagen i små tern. Pynt dem med flødeskum pisket af de 2 dl fløde, skrællede kiwistykker og reven citronskal.