Klassisk brunsviger
Skøn opskrift på den klassiske brunsviger - her får du vores yndlingsopskrift på brunsviger med ekstra meget snask på toppen.
20
Ingredienser
- 25 g gær
- 5 dl lunet mælk
- ½ tsk salt
- 3 spsk sukker
- 1 æg L
- 1 tsk stødt kardemomme
- ca. 750-800 g hvedemel
- 150 g smør (stuetempereret)
- en lille bradepande
- Fyld
- 350 g muscovadosukker/brun farin + ekstra 100 g til drys
- 250 g smør
Sådan laver du brunsviger
- Smuldr gæren i ud i mælken, og tilsæt salt, sukker, æg og kardemomme. Bland halvdelen af melet i, og rør dejen glat.
- Tilsæt smørret i klumper sammen med resten af melet, og ælt dejen grundigt, til den er smidig og glat i overfladen. Brug evt. en grydeske til at „slå" dejen med, hvis den er for våd til at ælte med hænderne.
- Det kan godt være, at dejen virker lidt våd, men vær varsom med at tilsætte for meget mel. Bred dejen ud i bradepanden, put fyldet på, og lad den hæve i en time, inden du bager den.
- Fyldet laver du således: Varm muscovadosukker eller farin og smør op i en gryde, til blandingen er ensartet, og sukkeret er smeltet.
- Fordel det på dejen, og drys afslutningsvist lidt farin ud over. Det vil karamelliseres og blive sprødt og lækkert, når kagen bages.
- Bag kagen i ca. 25-30 minutter ved 200 grader og lad brunsvigeren køle ned, før du begynder at skære i den.