Opskrift på tarte flambée

Tarte Flambée

4

Tarte flambée

  • Rest: Pålæg
  • Tærtedej
  • 9 00 g hvedemel blandet med grov durummel
  • 25 g gær
  • 2 dl olivenolie
  • ½ . dl lunkent vand
  • 1 tsk salt
  • Fyld
  • 3 løg, snittet i tern
  • 2 00 g pålæg, fx skinke, salami, bacon i tern
  • 2 kviste timian
  • 2 dl cremefraiche 38%
  • 2 dl flødeost
  • Ca. 200 g revet emmentalerost
  • Salt
  • Peber
  • Tilbehør
  • blandet salat
  • olivenolie
  • citronsaft
  • salt
  • peber

Sådan gør du

  1. 1. Tærtedejen laves dagen før. Bland alle ingredienserne sammen og sat på køl dækket med film natten over.
  2. 2. Steg løgene med timian i lidt olie, til de bliver møre. Tilsat pålægsrest skåret i tern. Køl ned.
  3. 3. Bland massen sammen med cremefraiche og flødeost, og smag til med salt og peber.
  4. 4. Forvarm ovnen til 250 grader. Dejen rulles tynd ligesom en pizzadej. Smør massen på tærtedejen, drys med emmentalerost og bag i 10 minutter, til bunden er sprød.
  5. 5. Mens tærten bager i ovnen, laves salaten og smages til med en vinaigrette af olivenolie, citron-saft, salt og peber.
  6. 6. Anrettes på tallerken med en portion tærte med salat.