Tarte Flambée
4
Tarte flambée
- Rest: Pålæg
- Tærtedej
- 9 00 g hvedemel blandet med grov durummel
- 25 g gær
- 2 dl olivenolie
- ½ . dl lunkent vand
- 1 tsk salt
- Fyld
- 3 løg, snittet i tern
- 2 00 g pålæg, fx skinke, salami, bacon i tern
- 2 kviste timian
- 2 dl cremefraiche 38%
- 2 dl flødeost
- Ca. 200 g revet emmentalerost
- Salt
- Peber
- Tilbehør
- blandet salat
- olivenolie
- citronsaft
- salt
- peber
Sådan gør du
- 1. Tærtedejen laves dagen før. Bland alle ingredienserne sammen og sat på køl dækket med film natten over.
- 2. Steg løgene med timian i lidt olie, til de bliver møre. Tilsat pålægsrest skåret i tern. Køl ned.
- 3. Bland massen sammen med cremefraiche og flødeost, og smag til med salt og peber.
- 4. Forvarm ovnen til 250 grader. Dejen rulles tynd ligesom en pizzadej. Smør massen på tærtedejen, drys med emmentalerost og bag i 10 minutter, til bunden er sprød.
- 5. Mens tærten bager i ovnen, laves salaten og smages til med en vinaigrette af olivenolie, citron-saft, salt og peber.
- 6. Anrettes på tallerken med en portion tærte med salat.