Lækker kærnemælkskoldskål med jordbær

Lækker kærnemælkskoldskål med jordbær

Koldskål med jordbær er en af sommerens helt faste favoritter, dejligt kølende og med den friske syrlig-søde smag.

Koldskål til 4 personer

Ingredienser

  • 4 pasteuriserede æggeblommer, svarer til 2 af de små bægre
  • 5 spsk. sukker
  • korn af 1 vaniljestang
  • 3 spsk. citronsaft
  • 1 liter gammeldagskærnet kærnemælk
  • 250 g jordbær
  • evt. flødeskum af 2 dl piskefløde
  • Tilbehør: kammerjunkere.

Sådan laver du kærnemælkskoldskål med jordbær

  1. Pisk æggeblommerne cremede med sukker og vaniljekorn. Rør citronsaft og kærnemælk i.
  2. Stil koldskålen i køleskab en times tid. Server koldskålen med jordbær i skiver, kammerjunkere og evt. flødeskum.