Kirsebærlagkage

Den skønneste kirsebærlagkage

Få den fantastiske opskrift på en lækker schwartswalder kirschtorte. Kagen er en lækker kombination af fyldig mørk chokolade og syrlige kirsebær.

1 lagkage, 12-14 stykker

Kirsebærlagkage

  • Arbejdstid: 60 min.
  • Bagetid: ca. 30 min.
  • Kagebunde:
  • lidt smør til formen
  • 150 g mørk chokolade
  • 75 g hvedemel
  • 2 spsk. kakao
  • 1 tsk. stødt kanel
  • 6 æg
  • 150 g sukker
  • Syltede kirsebær og sirup:
  • 500 g kirsebær
  • 75 g sukker
  • 2¼ dl kirsebærsaft
  • 3 spsk. kirsch
  • Creme:
  • ¾ l piskefløde
  • 4 spsk. flormelis
  • 3 spsk. kirsch
  • Pynt:
  • 250 g kirsebær
  • 50 g mørk chokolade

Sådan laver du lagkage med kirsebær

  1. Smør en springform 22 cm i diameter.
  2. Hak chokoladen, og smelt den over vandbad.
  3. Bland mel, kakao og kanel.
  4. Pisk æg og sukker skummende og hvide med en håndmixer.
  5. Vend skummet med melblandingen. Fold derefter chokoladen i dejen.
  6. Kom dejen i formen, og bag kagen i ca. 30 min. ved 180 grader. Prik i midten med en tandstikker, og tjek, om kagen er gennembagt.
  7. Lad kagen køle af i formen, inden den forsigtigt løsnes og tages ud.
  8. Syltede kirsebær og sirup: Udsten kirsebærrene. Kog dem med sukker og kirsebærsaft i 15 min.
  9. Lad kirsebærrene dryppe af i en sigte, og kog resten af saften ind, til der er 1 dl tilbage. Lad saften køle af, og rør den med kirsch.
  10. Creme: Pisk fløde og flormelis til skum. Vend kirschen i skummet.
  11. Samling af kagen: Skær kagen i 3 lige tykke kagebunde.
  12. Læg den nederste kagebund på et kagefad, og dryp med halvdelen af siruppen. Bred 1/3 af flødeskummet over bunden, og fordél de syltede kirsebær ovenpå.
  13. Læg den næste bund ovenpå, og dryp med resten af siruppen. Fordél1/3 af cremen på bunden, og læg den sidste bund ovenpå.
  14. Smør lidt creme på toppen, og sprøjt resten på med en sprøjtepose. Lad kagen sætte sig 1 times tid i køleskabet.
  15. Pynt med hakket chokolade og friske kirsebær.

TIP:

Kirsch er kirsebærbrændevin, der giver kagen den helt rigtige smag og karakter. I stedet for kirsch kan du bruge rom.