Små vandbakkelser, serveret som fastelavnsboller, er en kærkommen klassiker her i februar. Sveskekompotten kan erstattes med godt jordbærsyltetøj for nemheds skyld.
Foto: Columbus Leth Regi Stilleben, Grønlykke.com og privateje
1. Hak sveskerne, og kom dem i en lille gryde sammen med vand og sukker. Kog sveskerne under låg i ca. 10 min. Tag gryden af varmen, og blend mosen. Afkøl sveskekompotten.
2. Kom vand i en gryde, og bring det i kog. Tilsæt smør, og lad det smelte i vandet. Drys melet i, og rør kraftigt med en grydeske eller et piskeris, til dejen slipper grydens sider og er glat og fast.
3. Tag gryden af varmen, og lad dejen blive lunken.
4. Tænd ovnen på 200 grader.
5. Slå æggene ud i en skål. Rør æggene i dejen lidt ad gangen. Det er vigtigt, at der piskes godt, når æggene tilsættes. Rør, til dejen er helt glat.
Annonse
6. Sæt dejen i toppe på en bageplade med bagepapir ved hjælp af to skeer. Bag vandbakkelserne i ovnen i ca. 20 min., til de er gyldne. Lad vandbakkelserne afkøle på en bagerist.
7. Kom æggeblommer, sukker, vaniljekorn, majsstivelse og mælk i en gryde. Varm cremen op ved svag varme, mens der piskes i den. Cremen må endelig ikke koge. Varm cremen, indtil den tykner, og pisk i den konstant. Tag gryden af varmen. Kom cremen i en skål, og drys med sukker. Afkøl cremen.
8. Pisk fløden til tykt skum. Rør halvdelen i den afkølede creme, så den er helt ensartet.
9. Fyld vandbakkelserne med sveskekompot eller jordbærsyltetøj, vaniljecreme og flødeskum. Drys bollerne med sigtet flormelis.
TIP til perfekte vandbakkelser
Åbn ikke ovnen, før bagetiden er udløbet, da kagerne let falder sammen. Tjek, om vandbakkelserne er bagt ved at tage en enkelt vandbakkelse ud. Lad den stå 1 min. Falder den sammen, må de bages lidt længere tid.