Lækre teboller til weekenden
Teboller - bagerens brødklassiker. Teboller skal være så lette og bløde som muligt, og det kræver en blød dej.
Ca. 14 teboller
Total:1 time 30 minutter
Ingredienser
Det skal du bruge:
- 75 g smør
- 3 dl mælk
- 40 g gær
- 1 tsk. salt
- 2 tsk. sukker
- ½ tsk. stødt kardemomme
- ca. 400 g mel
- 1 æg til pensling
Sådan bager du teboller
- Smelt smørret, tag gryden fra varmen, og tilsæt mælk. Hæld den fingervarme væske over smuldret gær, salt, sukker og kardemomme.
- Tilsæt ca. 200 g mel, og pisk blandingen godt igennem. Tilsæt gradvis mere mel, mens du ælter dejen færdig.
- Den skal være meget blød, så du skal arbejde med let hånd og små meldrys indimellem. Lad dejen hæve ca. 40 min. lunt og tildækket.
- Sigt mel over dej og bord, og vend den ud. Sigt mere mel over den, ælt den let, og del den i 14 lige store portioner.
- Tril dem til boller, og stil dem til efterhævning på pladen i ca. 30 min.
- Pensl bollerne med sammenpisket æg, og bag dem ved 210 gr. i ca. 14 min.
Skønne hjemmebagte boller
-
Skønne solskinsboller
-
Cremeboller
-
Luftige teboller med rosiner
-
Chokoladeboller - bagt som brydebrød
-
Lækre boller med nutella & lakrids
-
Wienerbrødsboller med blåbær
-
Hjemmebagte krydderboller
-
Fødselsdagsboller - nem opskrift
-
Boller med chokolade - nem opskrift
-
Boller med kardemomme
-
Boller med fyld og glasur
-
Boller med valnødder