tyrkiske brød til suppe

Tyrkiske brød: Sådan bager du dem selv

Disse tyrkiske brød hitter som tilbehør til både den varme og kolde mad året rundt– og så er de også gode til madpakken. Få opskriften her.

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    200 Kcal

12 stk.

Tyrkiske brød

  • 25 g gær
  • 3 dl lunkent vand
  • 1 spsk sukker
  • 1 tsk salt
  • 1 æg
  • 2 spsk olivenolie
  • 400 g hvedemel
  • 100 g speltmel
  • Pensling:
  • 1 æg
  • 1 dl yoghurt naturel
  • 1 spsk olivenolie
  • Drys:
  • nigella- eller sesamfrø

Sådan bager du tyrkiske brød:

  1. Rør gæren ud i lidt af det lune vand, og tilsæt resten af vandet sammen med sukker, salt, æg og olie. Rør melet i dejen lidt efter lidt, og lad den hæve lunt og tildækket i 45 minutter.
  2. Del og form dejen, som er fugtig, til 12 boller. Læg dem på en plade med bagepapir, og tryk dem flade. Dæk brødene med plastfilm, og lad dem efterhæve i 10 minutter.
  3. Giv brødene et ekstra tryk, og fjern plastfolien.
  4. Pisk æg, yoghurt og olie sammen, og pensl bollerne med blandingen. Drys med frø, og bag brødene ved 250° varmluft i 10-12 minutter.
  5. Tag brødene ud, og lad dem afkøle på en bagerist.