Laks i rød karry

Laks i rød karry

Denne lækre fiskeret er toppet med hvidløgsspirer, de smager mildt af hvidløg og er skønne - både at se på og at spise. Finder du dem ikke, kan de sagtens undlades.

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    496 Kcal
  • Fedt:
    53 %
  • Protein:
    35 %
  • Kulhydrat:
    12 %

2 personer

Total:25 minutter

Ingredienser

  • 1 bananskalotteløg
  • 1 tsk. olie, gerne kokosolie
  • 1 spsk. revet ingefær
  • 1 fed hvidløg, revet
  • 1 spsk. rød karry
  • 1 stilk citrongræs
  • 3 spsk. kokosmælk
  • 2 dl hønsebouillon
  • Salt eller fiskesauce
  • Saft af ca. 1 lime
  • 400 g laks af super kvalitet (uden skind og ben)
  • ½ bdt. forårsløg, snittede
  • 3 håndfulde sukkerærter, snittede
  • 2 håndfulde ærteskud
  • 1-2 bananskalotteløg
  • evt. spirer og limebåde

Sådan gør du:

  1. Snit løgene, og sautér dem i lidt olie i en varm, dyb pande. De skal ikke tage farve.
  2. Kom ingefær, hvidløg og rød karry på panden, og steg kort.
  3. Hak lidt af det nederste af citrongræsset helt fint. Kom det i retten, flæk stilken og smid den i også.
  4. Tilsæt kokosmælk og bouillon, og kog op.
  5. Smag til med salt eller fiskesauce og en del limesaft.
  6. Del laksen i 2-4 stykker. Læg dem i panden, og sæt låg på. Lad dem dampe stille og roligt under låg i 2-3 minutter, eller til de er akkurat gennemtilberedte.
  7. Anret laksen i dybe tallerkener eller skåle, og top med varm karrysauce, snittede forårsløg, sukkerærter, ærteskud og spirer. Servér straks.