Laks med teriyaki og aspargessalat
Lav lækker ovnbagt laks med teriyaki sovs og lime - her får du opskriften på ovnbagte laksefiletter med teriyakisovs og mandelflager på toppen.
Teriyaki-laks til 4 personer
Total:30 minutter
Ingredienser
- 500-600 g laksefilet i 4 portionsstykker
- 3 spsk. teriyakisauce eller sojasauce
- 2 spsk. limesaft
- 1 spsk. olie
- 50 mandelflager
- evt. finthakket rød chili
- salt, peber
- Aspargessalat:
- 250 g grønne asparges
- ½ blomkål
- 3 gulerødder
- 4-5 forårsløg
- Dressing:
- 3 spsk. limesaft
- 2 spsk. olie, gerne nøddeolie
- 2 spsk. fiskesauce
- salt
- Pynt: frisk koriander
- Tilbehør: kogte ris, f.eks. jasminris
Sådan laver du ovnbagt laks me teriyaki
- 1. Læg laksestykkerne i et smurt ovnfast fad. Pisk teriyakisauce, limesaft og olie sammen. Dryp det over laksen. Drys med mandler og evt. chili. Krydr med lidt salt og peber. Stil fadet i ovnen ved 225 gr. på midterste ovnribbe i ca. 15 min.
- 2. Skær eller bræk den træede ende af aspargesene. Skær aspargesene i stykker a 2-3 cm. Kog dem op i letsaltet vand i 2 min. Afdryp og afkøl dem i en si. Skær blomkålen i meget små buketter. Skær gulerødderne i tændstiktynde stænger. Snit forårsløgene. Kom grøntsagerne i en skål. Pisk ingredienserne til dressingen
- sammen, og vend den i. Pynt evt. med koriander.
- 3. Server salaten til laksen.
SE MERE:Krydret laks i ovn
PRØV OGSÅ:Lakselasagne