Opskrift på Teriyaki-laks

Laks med teriyaki og aspargessalat

Lav lækker ovnbagt laks med teriyaki sovs og lime - her får du opskriften på ovnbagte laksefiletter med teriyakisovs og mandelflager på toppen.

Teriyaki-laks til 4 personer

Total:30 minutter

Ingredienser

  • 500-600 g laksefilet i 4 portionsstykker
  • 3 spsk. teriyakisauce eller sojasauce
  • 2 spsk. limesaft
  • 1 spsk. olie
  • 50 mandelflager
  • evt. finthakket rød chili
  • salt, peber
  • Aspargessalat:
  • 250 g grønne asparges
  • ½ blomkål
  • 3 gulerødder
  • 4-5 forårsløg
  • Dressing:
  • 3 spsk. limesaft
  • 2 spsk. olie, gerne nøddeolie
  • 2 spsk. fiskesauce
  • salt
  • Pynt: frisk koriander
  • Tilbehør: kogte ris, f.eks. jasminris

Sådan laver du ovnbagt laks me teriyaki

  1. 1. Læg laksestykkerne i et smurt ovnfast fad. Pisk teriyakisauce, limesaft og olie sammen. Dryp det over laksen. Drys med mandler og evt. chili. Krydr med lidt salt og peber. Stil fadet i ovnen ved 225 gr. på midterste ovnribbe i ca. 15 min.
  2. 2. Skær eller bræk den træede ende af aspargesene. Skær aspargesene i stykker a 2-3 cm. Kog dem op i letsaltet vand i 2 min. Afdryp og afkøl dem i en si. Skær blomkålen i meget små buketter. Skær gulerødderne i tændstiktynde stænger. Snit forårsløgene. Kom grøntsagerne i en skål. Pisk ingredienserne til dressingen
  3. sammen, og vend den i. Pynt evt. med koriander.
  4. 3. Server salaten til laksen.

PRØV OGSÅ:Lakselasagne