Laks med fløde og spinat

Laks med spinat og citronfløde

Laks i fad med spinat er nem aftensmad med masser af smag. Fløden er rørt til en slags sovs med bl.a. citron, og det giver et perfekt syrligt twist til retten. Denne opskrift på laks kan spises hele året. Som tilbehør kan du fx servere pommes frites og tomatsalat til.

4 personer

Ingredienser

  • 500-600 g laksefilet i fire portionsstykker
  • 200 g spæd spinat
  • 2 dl fløde
  • 2 spsk. hvedemel
  • 2 spsk. citronsaft
  • 1 tsk. reven usprøjtet citronskal
  • salt og peber
  • 25 g smør

  1. Læg laksestykkerne i et smurt ovnfast fad eller brug små portionsfade.
  2. Skyl spinaten, og kog den op i en gryde, til den falder sammen. Si spinaten. Fordel spinaten i fadet med fisken.
  3. Rør fløden med hvedemel, citronsaft, citronskal, salt og peber.
  4. Fordel citron-fløden og små klatter smør over fisken. Stil fadet eller fadene i ovnen ved 225 gr. i ca. 20-25 min.