Lakse-temaki
Denne ret er med en lille mængde brune ris, som påvirker dit blodsukker langsommere, end hvis du bruger hvide ris.
Ingredienser
- 8 styk
- 50 g brune ris
- 2 avocadoer
- 85 g asparges
- 3 forårsløg
- 200 g sushi-laks
- 50 g fiskerogn, f.eks. stenbiderrogn, på glas
- 4 tangplader
- tilbehør:
- soja, f.eks. tamari
Sådan gør du
- 1/ Hæld risene i en si, og skyl dem grundigt med koldt vand. Hæld dem i en gryde med 4 dl vand, kog dem op, læg låg på, skru ned for varmen, og lad risene simre i 20 min, til de er kogt færdige. Lad risene køle af.
- 2/ Mos avocadoerne, og bland dem med risen.
- 3/ Hæld kogende vand over de rensede asparges og forårsløg. Skyl dem under koldt vand, og halvér forårsløgene på langs.
- 4/ Del tangpladen i to. Læg ris, asparges, forårsløg og rå laks på den ene halvdel af tangpladen, og rul den sammen som et kræmmerhus. Lav de resterende på sammen måde, og servér.
- [120 kcal pr. styk]
- Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter
SE OGSÅ på Gastro.dk: 6 lyksaligheder fra Læsø