Lakse-temaki

Lakse-temaki

Denne ret er med en lille mængde brune ris, som påvirker dit blodsukker langsommere, end hvis du bruger hvide ris.

Ingredienser

  • 8 styk
  • 50 g brune ris
  • 2 avocadoer
  • 85 g asparges
  • 3 forårsløg
  • 200 g sushi-laks
  • 50 g fiskerogn, f.eks. stenbiderrogn, på glas
  • 4 tangplader
  • tilbehør:
  • soja, f.eks. tamari

Sådan gør du

  1. 1/ Hæld risene i en si, og skyl dem grundigt med koldt vand. Hæld dem i en gryde med 4 dl vand, kog dem op, læg låg på, skru ned for varmen, og lad risene simre i 20 min, til de er kogt færdige. Lad risene køle af.
  2. 2/ Mos avocadoerne, og bland dem med risen.
  3. 3/ Hæld kogende vand over de rensede asparges og forårsløg. Skyl dem under koldt vand, og halvér forårsløgene på langs.
  4. 4/ Del tangpladen i to. Læg ris, asparges, forårsløg og rå laks på den ene halvdel af tangpladen, og rul den sammen som et kræmmerhus. Lav de resterende på sammen måde, og servér.
  5. [120 kcal pr. styk]
  6. Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter
SE OGSÅ på Gastro.dk: 6 lyksaligheder fra Læsø