Laksefrikadeller

Laksefrikadeller

Steg en stor portion gode fiskefrikadeller, så har du både til madpakker og aftensmad.

(ca. 36 frikadeller)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 45 min.
  • Koge/stegetid: 20 min.
  • Fryse-egnet
  • Ingredienser:
  • 750 g laksefilet
  • 500 g lyssej- eller torskefilet
  • 2-3 tsk groft salt
  • 1 løg (finthakket)
  • 100 g rasp (eller mel)
  • 2-3 æg
  • ca. ½ liter fløde eller mælk
  • salt og peber
  • smør og olie til stegning

  1. Hak de to slags fiskgroft i en foodprocessor, eller bed fiskehandleren om at hakke dem. Rørdet hakkede fisk sejt med salt og rør løg ograsp i. Tilsæt først æg-gene og derefter væsk-en lidt ad gangen. Krydr med rigeligt friskkværnetpeber og sæt farseni køleskabet i 30 min.
  2. Tænd ovnen på 180 graderog varm en pande med smør og olie. Form farsen til frikadeller (dyp skeen i et glas koldt vand hver gang) og brun dem på panden ved god varme et par min. på hver side.
  3. Flyt dem over på en bageplademed bagepapir, og gentag med resten af farsen. Bag frikadellerne i ovnen ca. 8 min. – til de er gennemvarme.
  4. Tag dem ud og lad dem afkøle. Læg dem på enmetal- eller plastbakke, dæk med frysefilm, og frys dem. Pak de frosne frikadeller i fryseposer, så er det nemt at tagedet ønskede antal op.
  5. Lad de frosne frikadellertø op natten over i køleskabet. Nyd dem kolde i madpakken, eller varm dem igennem på en pande med lidt smør eller i ovnen.