Laksegratin med rødbeder & asparges
Hav alle ingredienser parat • Alle grønsager klargjort • Ovn, 200° C • Stor ovnfast stegepande med slip let-belægning (diameter: 28 cm), høj varme • Blender • Grillpande, høj varme • Gryde, middel varme
4
Ingredienser
- Gratin
- olivenolie
- 2-3 kviste frisk rosmarin
- 2 store æg
- 1½ dl minimælk
- 65 g hvedemel
- 180 g røget laks af god kvalitet
- Rødbeder & asparges
- 300 g grønne asparges
- 250 g kogte rødbeder
- 4 spsk balsamicoeddike
- 1 stor tsk flydende honning
- 2 bakker karse
- 2 kviste frisk basilikum
- ½ citron
- Dressing
- 3 store spsk mager yoghurt naturel
- 2 store spsk revet peberrod
- 1 citron
Sådan gør du:
- BEGYND TILBEREDNINGEN
- - Kom 2 spsk olie på stegepanden og rist rosmarinbladene.
- - Slå æggene ud i blenderen, tilsæt mælk og mel og blend det glat.
- - Fordel rosmarinbladene jævnt i panden, hæld dejen i, lad den stege 30 sekunder, stil panden i ovnen og luk lågen, til gratinen er gylden – det tager cirka 13 minutter.
- - Bræk den træede ende af aspargeserne, dup dem tørre og steg dem på grillpanden, til de er brankede på alle sider.
- - Hæld eventuel væde fra rødbederne, skær dem i skiver eller terninger, kom dem i gryden med balsamico og honning og steg under omrøring – tag gryden af blusset, når det er klistret.
- - Rør yoghurt og peberrod sammen i en skål og krydr med salt, peber og saften af 1 citron.
- - Klip karse over et pænt skærebræt, læg rødbederne ovenpå og drys med basilikumblade.
- - Vend aspargeserne med en smule citronsaft, salt og peber og læg dem straks på brættet.
- - Tag gratinen ud af ovnen, når den er blevet så stor og flot, at det er næsten ubærligt at se på.
- - Lad den glide over på brættet, tril laksen til små roser (se foto) og læg dem ovenpå.
- - Server straks med citronbåde