fisk

Laksegratin med rødbeder & asparges

Hav alle ingredienser parat • Alle grønsager klargjort • Ovn, 200° C • Stor ovnfast stegepande med slip let-belægning (diameter: 28 cm), høj varme • Blender • Grillpande, høj varme • Gryde, middel varme

4

Ingredienser

  • Gratin
  • olivenolie
  • 2-3 kviste frisk rosmarin
  • 2 store æg
  • 1½ dl minimælk
  • 65 g hvedemel
  • 180 g røget laks af god kvalitet
  • Rødbeder & asparges
  • 300 g grønne asparges
  • 250 g kogte rødbeder
  • 4 spsk balsamicoeddike
  • 1 stor tsk flydende honning
  • 2 bakker karse
  • 2 kviste frisk basilikum
  • ½ citron
  • Dressing
  • 3 store spsk mager yoghurt naturel
  • 2 store spsk revet peberrod
  • 1 citron

Sådan gør du:

  1. BEGYND TILBEREDNINGEN
  2. - Kom 2 spsk olie på stegepanden og rist rosmarinbladene.
  3. - Slå æggene ud i blenderen, tilsæt mælk og mel og blend det glat.
  4. - Fordel rosmarinbladene jævnt i panden, hæld dejen i, lad den stege 30 sekunder, stil panden i ovnen og luk lågen, til gratinen er gylden – det tager cirka 13 minutter.
  5. - Bræk den træede ende af aspargeserne, dup dem tørre og steg dem på grillpanden, til de er brankede på alle sider.
  6. - Hæld eventuel væde fra rødbederne, skær dem i skiver eller terninger, kom dem i gryden med balsamico og honning og steg under omrøring – tag gryden af blusset, når det er klistret.
  7. - Rør yoghurt og peberrod sammen i en skål og krydr med salt, peber og saften af 1 citron.
  8. - Klip karse over et pænt skærebræt, læg rødbederne ovenpå og drys med basilikumblade.
  9. - Vend aspargeserne med en smule citronsaft, salt og peber og læg dem straks på brættet.
  10. - Tag gratinen ud af ovnen, når den er blevet så stor og flot, at det er næsten ubærligt at se på.
  11. - Lad den glide over på brættet, tril laksen til små roser (se foto) og læg dem ovenpå.
  12. - Server straks med citronbåde