Opskrift på lam med rødbede-tzatziki

Lam med rødbede-tzatziki

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    570 Kcal
  • Fedt:
    20 %
  • Protein:
    22 %
  • Kulhydrat:
    58 %

4

Ingredienser

  • 350 g lammefilet
  • salt, peber
  • 1-2 tsk rosmarin, timian eller oregano
  • 1 tsk olivenolie.
  • Rødbedetzatziki:
  • 2 dl yoghurt 0,2%
  • 2 fed knust hvidløg
  • 300 g kogt, pillet groftrevet rødbede
  • fintskåret dild eller mynte.
  • Krydrede ris:
  • 300 g kogte basmatiris
  • en håndfuld mynte
  • 75 g korender eller rosiner
  • 1 spsk hakkede pistacienødder.
  • 300 g brød.

Sådan gør du

  1. Dup kødet tørt, krydr med salt, peber og urter. Steg kødet i olien 3-4 minutter på hver side, lad det trække og hold det varmt.
  2. Rør og smag yoghurten til med hvidløg, rødbede, krydderurter samt salt og peber.
  3. Smag risene til med mynte, korender og pistacie.
  4. Skær kødet i mundrette stykker og servér.