Lamme opskrift med selleripuré

Lam med selleripuré

4

Ingredienser

  • 1 stk stort knoldselleri
  • 200 g smør
  • 3 dl kraftig lammefond (kan købes hos de fleste slagtere)
  • 2 stk agurk
  • 100 g friske brødkrummer (blend evt selv et daggammelt franskbrød uden skorpe)
  • 1 bd. dild
  • Ca 600 g lammefilet uden ben (få din slagter til at ordne det)
  • 1 citron
  • salt og peber
  • evt lidt maizena
  • 2 spsk neutral olie

Sådan laver du lam

  1. Skræl sellerien og skær den i små stykker. Sellerien kommes i en gryde ved jævn varme sammen med 150 g smør. Sautér dem i ca. 5 min, uden at de tager farve. Tilsæt vand så det kun lige dækker sellerien. Hvorefter de koges helt møre. Væsken sigtes fra og gemmes. Sellerien kommes i en blender og blendes helt glat. Tilsæt evt. lidt af væsken, indtil puréen har den rette konsistens. Pureen sigtes og gemmes indtil servering.
  2. Reducér lammefonden lidt. Du kan evt tykne den lidt med maizena, da den skal have en meget tyk glace-konsistens.
  3. Skræl agurkerne (gem skrællerne), og skær dem i fine små tern, som saltes og stilles på køl indtil servering. Skrællerne skæres i lange tynde strimler og stilles på køl indtil servering.
  4. Rist brødkrummerne i ovnen sammen med 50 g smeltet smør ved 160 grader, til de er sprøde og gyldne.
  5. Pluk de flotteste topskud af dilden og gem dem til pynt. Hak resten fint.
  6. Brun lammet på en meget varm pande med olien. Steg det færdigt i ovnen i ca. 8 min til det har en kerne-temperatur på 54 grader. Lad kødet trække i ca. 8 min.
  7. Lammet puttes op i den tykke lamme-glace, så det er fuldstændig glaceret. Derefter rulles lammet i brød-krummerne og skæres i fire lige store stykker.
  8. Lun pureen og anret den på tallerknen med lammestykkerne ovenpå. Pynt til sidst med agurkerne og dilden.