Lammefrikadeller med mynre

Lammefrikadeller med mynte

Skønne frikadeller lavet på hakket lammekød og mynte.

Lammefrikadeller til 4 personer

Total:1 time 20 minutter

Ingredienser

  • 400 g hakket lammekød
  • 100 g pastinak, anden rodfrugt eller gulerod, skrællet vægt
  • 2 håndfulde kraftigt smagende mynte
  • 2 skalotteløg, ca. 40 g skrællet vægt
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk koncentreret tomatpuré
  • 1 stort æg
  • 60 g pecorino
  • 1 usprøjtet citron
  • 1½ tsk himalayasalt
  • friskkværnet hvid peber
  • ekstra jomfruolivenolie eller kokosolie til stegning

Sådan laver du lammefrikadeller

  1. 1. Skræl pastinakkerne, og riv dem groft, gerne på en foodprocessor. Skyl og slyng mynten, og finthak den. Husk at bruge både blade og stængler.
  2. 2. Finthak også løg og hvidløg. Bland kød med pastinak, mynte, løg, hvidløg, tomatpuré, æg, fintrevet ost, fintrevet citronskal, salt og godt med peber.
  3. 3. Lad farsen hvile en times tid på køl. Form den derefter til frikadeller, og steg dem for jævn varme i 5-7 minutter på hver side, alt efter hvor store du har lavet dem.