Lammefrikadeller med mynte
Skønne frikadeller lavet på hakket lammekød og mynte.
Lammefrikadeller til 4 personer
Total:1 time 20 minutter
Ingredienser
- 400 g hakket lammekød
- 100 g pastinak, anden rodfrugt eller gulerod, skrællet vægt
- 2 håndfulde kraftigt smagende mynte
- 2 skalotteløg, ca. 40 g skrællet vægt
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk koncentreret tomatpuré
- 1 stort æg
- 60 g pecorino
- 1 usprøjtet citron
- 1½ tsk himalayasalt
- friskkværnet hvid peber
- ekstra jomfruolivenolie eller kokosolie til stegning
Sådan laver du lammefrikadeller
- 1. Skræl pastinakkerne, og riv dem groft, gerne på en foodprocessor. Skyl og slyng mynten, og finthak den. Husk at bruge både blade og stængler.
- 2. Finthak også løg og hvidløg. Bland kød med pastinak, mynte, løg, hvidløg, tomatpuré, æg, fintrevet ost, fintrevet citronskal, salt og godt med peber.
- 3. Lad farsen hvile en times tid på køl. Form den derefter til frikadeller, og steg dem for jævn varme i 5-7 minutter på hver side, alt efter hvor store du har lavet dem.
PRØV OGSÅ:Grillet avocadosandwich & green smoothie