Lammesteg med vandmelonsalat
Køb en udbenet lammebov, og fyld den med en god krydderurteblanding. Tilbehøret er en sommerlig salat af vandmelon med feta og mynte.
4-6 personer
Total:2 timer 20 minutter
Arbejdstid:1 time
Ingredienser
- 1 lammebov (uden ben)
- salt og peber
- 1 lille håndfuld frisk timian (eller 2-3 stilke rosmarin)
- 1 bundt persille
- 3 fed hvidløg
- kødsnor
- 1 spsk. olivenolie (eller smør)
- ½ liter grøntsags- eller hønsebouillon
- 3-4 spsk. mel
- 3-4 spsk. vand
- evt. lidt citronsaft
Kartofler:
- 1 kg mellemstore kartofler
- 1 spsk. olivenolie
Salat:
- 1 lille vandmelon (eller ½ stor)
- 1-2 rødløg
- 1 bundt mynte
- 3 spsk. olivenolie
- 1 spsk. citronsaft
- salt og peber
- 100 g fetaost
- 50 g sorte oliven
Sådan gør du:
- Krydr lammeboven ind- og udvendigt med salt og peber.
- Skyl timian eller rosmarin, træk bladene af stilkene, og hak dem. Tag en tredjedel fra til kartoflerne. Bland resten med hakket persille og finthakket hvidløg. Fordél det på den indvendige side af kødet, og bind stegen med kødsnor. Læg den i en bradepande, og smør den med olivenolie eller smør. Brun stegen i ovnen ved 225 grader i ca. 20 min.
- Kartofler: Skrub kartoflerne rene, og skær store i halve eller kvarter. Bland dem med timian eller rosmarin, olivenolie, salt og peber i et ovnfast fad.
- Hæld det afsmeltede fedt fra kødet, tilsæt bouillon, og skru ned til 180 grader. Steg kød og kartofler i 45-55 min., til kødet er rosa (62-65 grader) og kartoflerne er gyldne og møre.
- Salat: Del vandmelonen i store både, og skær skrællen af. Fjern store kerner, og skær frugtkødet i skiver eller terninger. Bland dem med fintsnittet rødløg, hakket mynte, olivenolie, citronsaft, salt og peber. Drys med fetaost og oliven og evt. lidt ekstra mynte.
- Si væsken fra stegen over i en gryde, giv det et opkog, og skum fedtet af. Ryst mel og vand sammen, og pisk det i sovsen lidt ad gangen. Kog under omrøring i mindst 5 min. Smag til med citronsaft, salt og peber.
- Skær kødet i skiver, og servér med kartofler, sovs og salat.