Langtidsstegt oksebov med rosmarinkartofler

Langtidsstegt oksebov med rosmarinkartofler

Braiseret oksebov med øl og rosmarinkartofler er lækker simremad med masser af gode grønsager og krydderurter. Kødet skal simre i 1-3 timer og smager er stor.

Langtidsstegt oksebov til 4 personer

Ingredienser

  • Langtidsstegt oksebov med rosmarinkartofler
  • Arbejdstid: 1 time
  • Marinering: 12-24 timer
  • Koge/stegetid: 2½-3½ time
  • 1 kg oksebov (uden ben)
  • 25 g smør/olie
  • 1 løg (fintsnittet)
  • 1 fed hvidløg (fintsnittet)
  • 2 gulerødder (skiver)
  • 2 stilke blegselleri (skiver)
  • ¼ l bouillon (eller vand)
  • sovsejævner
  • salt og peber
  • Marinade:
  • 1 dl øl
  • 1 skalotteløg (fintsnittet)
  • 2 fed hvidløg (fintsnittede)
  • 1 spsk soja
  • 1 tsk dijonsennep
  • salt og peber
  • Rosmarinkartofler:
  • 1 kg kartofler (halve)
  • skal af 1 appelsin (usprøjtet, fintrevet)
  • 2 spsk olie
  • frisk rosmarin, salt og peber

Sådan laver du langtidsstegt oksebov med rosmarinkartofler

  1. 1. Bland marinade-ingredienserne sammen og læg kødet i marinaden (f.eks. i en frysepose) og læg den i køleskabet i 12-24 timer.
  2. 2. Tag kødet op af marinaden og brun det i en stegegryde med smør og/ eller olie.
  3. 3. Tag kødet op og steg løgene 5 min. Tilsæt hvidløg og grønsager og steg 5 min. under omrøring.
  4. 4. Læg kødet tilbage i gryden og si marinaden over. Tilsæt bouillon og sæt gryden i ovnen ved 100 grader i ca. 3 timer.
  5. 5. Vask kartoflerne og vend dem sammen med appelsinskal, olivenolie, rosmarin, salt og peber og bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 25 min.
  6. 6. Tag kød og urter op og hold dem varme. Jævn sovsen, smag til med salt og peber og si den over i en varm sovsekande.
  7. 7. Skær kødet i skiver og anret med urter og kartofler.