Langtidsstegt oksebov med rosmarinkartofler
Braiseret oksebov med øl og rosmarinkartofler er lækker simremad med masser af gode grønsager og krydderurter. Kødet skal simre i 1-3 timer og smager er stor.
Langtidsstegt oksebov til 4 personer
Ingredienser
- Langtidsstegt oksebov med rosmarinkartofler
- Arbejdstid: 1 time
- Marinering: 12-24 timer
- Koge/stegetid: 2½-3½ time
- 1 kg oksebov (uden ben)
- 25 g smør/olie
- 1 løg (fintsnittet)
- 1 fed hvidløg (fintsnittet)
- 2 gulerødder (skiver)
- 2 stilke blegselleri (skiver)
- ¼ l bouillon (eller vand)
- sovsejævner
- salt og peber
- Marinade:
- 1 dl øl
- 1 skalotteløg (fintsnittet)
- 2 fed hvidløg (fintsnittede)
- 1 spsk soja
- 1 tsk dijonsennep
- salt og peber
- Rosmarinkartofler:
- 1 kg kartofler (halve)
- skal af 1 appelsin (usprøjtet, fintrevet)
- 2 spsk olie
- frisk rosmarin, salt og peber
Sådan laver du langtidsstegt oksebov med rosmarinkartofler
- 1. Bland marinade-ingredienserne sammen og læg kødet i marinaden (f.eks. i en frysepose) og læg den i køleskabet i 12-24 timer.
- 2. Tag kødet op af marinaden og brun det i en stegegryde med smør og/ eller olie.
- 3. Tag kødet op og steg løgene 5 min. Tilsæt hvidløg og grønsager og steg 5 min. under omrøring.
- 4. Læg kødet tilbage i gryden og si marinaden over. Tilsæt bouillon og sæt gryden i ovnen ved 100 grader i ca. 3 timer.
- 5. Vask kartoflerne og vend dem sammen med appelsinskal, olivenolie, rosmarin, salt og peber og bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 25 min.
- 6. Tag kød og urter op og hold dem varme. Jævn sovsen, smag til med salt og peber og si den over i en varm sovsekande.
- 7. Skær kødet i skiver og anret med urter og kartofler.