Sund lasagne: Opskrift på en sundere lasagne
Har du svært ved at få familien til at spise fisk og grønt? Så snyd det på bordet med denne lækre sunde lasagne. Her får du opskriften på en sund lasagne, som hele familien bestemt vil kunne lide:
Næringsindhold
- Energi pr. person:360 Kcal
Sund lasagne til 6 personer
Ingredienser
- Fyld til lasagne:
- 1 løg, hakket
- 1-2 fed hvidløg, revet
- 1 spsk olie
- 3 tsk karry
- 2 gulerødder og 1 blomkål eller 500g g optøet grøntsagsblanding
- 1 pakke hakket kyllingekød
- 2 laksebøffer (ca. 200 g)
- 1 dåse tomatpure
- 2 dåser hakkede tomater
- 1 tsk stødt muskat
- 2 spsk oregano, tørret eller frisk, finthakket.
- Sauce:
- 3 dl minimælk
- 60 g revet ost. (max 17%)
- 50 g philadelphia light
- evt 1 tsk maizena.
- stødt muskat
- 120 g pastaskruer eller lasagneplader (brug den fiberrige)
- 60 g revet ost max 30+/16%
- salt og peber.
Sådan laver du lasagne:
- Svits løg og hvidløg i karry og olie.
- Blend grønsagsblandingen med en stavblender, eller del blomkålen til meget små buketter og skær gulerødderne i skiver.
- Blend laksen i en blender, foodprocessor eller hak det meget fint i hånden. Kom det i gryden sammen med kyllingekødet og svits det let.
- Tilsæt grønsagsblandingen, tomatpure, hakkede tomater og drys med salt og peber, stødt muskat og frisk oregano. Lad det simre videre i ca. 5-8 min. Rør undervejs.
Sådan laver du lasagne:
- Kom mælken i en lille gryde. Lad den langsom varmes op.
- Tilsæt de to slags ost og lad dem smelte.
- Jævn evt. med lidt maizena.
Sådan laver du lasagne:
- Kom bagepapir i et ildfast fad og start med et lag af grøntsagsfyldet.
- Hæld derefter lidt ostesauce over, og læg et lag lasagneplader på.
- Fortsæt med lag af grøntsagsfyld og ostesauce. Læg derefter et lag lasagneplader.
- Slut af med grøntsagsfyld og revet ost. Drys med lidt stødt muskat til sidst.
- Bag i ovnen ved 200 grader i ca. 40 min.