Lasagne og vintersalat

Lasagne og vintersalat

Lækker lasagne med hjemmelavet bechamelsauce og en skøn vintersalat med kål og gulerødder til. Det er god solid vintermad, som hele familien kan lide! Er du rigtig god, så laver du en dobbeltportion og fryser den anden lasagne ned - så er der nem aftensmad til en anden dag.

(4-5 personer)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 45 min.
  • Koge/bagetid: 60 min.
  • Fryse-egnet
  • Ingredienser:
  • 500 g hakket oksekød
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 løg (hakkede)
  • 3 fed hvidløg (knuste)
  • 250 g bladselleri (fintsnittet)
  • 5-6 kviste frisk timian (eller 1 tsk tørret)
  • 2 dåser flåede tomater (tern, uden lage)
  • 2 dl rødvin
  • salt og friskkværnet peber
  • Bechamelsovs (1⁄2 liter):
  • 2 spsk smør
  • 2 spsk hvedemel
  • 4 dl mælk
  • lidt friskrevet muskatnød
  • 12 lasagneplader (friske eller forkogte)
  • Drys:
  • 125 g ost (revet)
  • Tilbehør:
  • 200 g hvidkål (fintsnittet)
  • 2-3 gulerødder (tynde skiver)
  • 1 spsk olie-eddike-dressing
  • Drys:
  • bredbladet persille

Sådan laver du lasagne

  1. Kødsovs: Brun kødet i olie i en gryde. Tilsæt løg, steg dem klare og kom de øvrige ingredienseri. Lad retten simre 20 min. Spæd evt. med lidt vand og smag den til med salt ogpeber.
  2. Bechamelsovs: Smelt smørret og rør melet i, til smørret er opsuget. Rør gradvist mælk i, kog 4 min. og smag til med salt ogmuskatnød.
  3. Lav lasagneni et ovnfast fad. Start med kødsovs, herefterlasagneplader ogtil sidst bechamelsovs osv. Slut af med bechamelsovs.
  4. Bag lasagnen i en 200 grader varm ovn i ca. 20 min. Drys med ost og bag videre ca. 10 min.
  5. Bland kål, gulerødderog olie-eddike dressing og drys med persille. Anret lasagnen med vintersalaten ogservér.