Lemonies – citronblondie
Invitér gæster til påskekomsammen, og servér denne himmerigsmundfuld af en kage.
Normalt er jeg til mørk chokolade, men da påsken nærmer sig, ville jeg gerne lave en lys – og gerne påskegul – kage. Jeg overvejede en ”blondie”, der er en lys udgave af en brownie, men da dén version godt kan blive en anelse for meget til den søde side, endte det med ”lemonies”.
Prøv også min opskrift på gingerbeer - TRYK HER
Ved første øjekast ser den måske ikke ud af så meget, men når du sætter tænderne i den, er det kærlighed ved første bid! Det er en både tæt, frisk og chokoladesød kage, og med et lille påskeæg på toppen bliver den pludselig forvandlet til en genial påskekage.
Nyd påskedagene med godt hjemmebag!
Lemonies - citronblondie
1 kage, ca. 20 personer
Arbejdstid: 30 min.
Bagetid: 25-30 min.
250 g hvid chokolade
200 g smør
4 æg
300 g rørsukker
2 store citroner (øko)
1 vaniljestang
1 tsk. vaniljepulver
500 g mel
½ tsk. salt
1 tsk. bagepulver
Pynt:
50 g hvid chokolade
små påskeæg
1. Hak chokoladen, og kom den i en skål sammen med smørret.
2. Sæt skålen over vandbad, og rør jævnligt, til blandingen er smeltet. Afkøl let.
3. Pisk æg og sukker luftigt, og bland det med chokoladesmørret. Tilsæt fintrevet citronskal, citronsaft, kornene fra en vaniljestang og vaniljepulver. Rør godt sammen.
4. Bland mel, salt og bagepulver i en skål, og vend det hurtigt i dejen.
5. Hæld dejen i en bradepande (ca. 25x30 cm) med bagepapir.
6. Bag kagen ved 180 grader i 25-30 min. Kagen må gerne være lidt blød i midten, når du tager den ud. Afkøl kagen helt – evt. i køleskabet natten over, så den rigtigt når at sætte sig.
Pynt:
7. Hak chokoladen, og smelt den over vandbad. Pynt kagen med hvide chokoladestriber, og sæt små påskeæg på, inden chokoladen stivner. Skær kagen ud i små, fine firkanter ved servering.
Tip: I stedet for hvid chokolade på toppen, kan du smøre en glasur af flormelis og citronsaft over kagen.