Skinkeculotte med sommerkålsalat
4
Ingredienser
- Til skinkeculotte opskriften skal du bruge:
- 1 skinkeculotte, ca. 800 g.
- Lage:
- 6 dl vand
- 4 spsk groft salt
- 4 spsk sukker
- 10 hele peberkorn
- 10 kviste timian.
- Spidskålsalat:
- 1 fintsnittet spidskålshoved
- 200 g bælgede ærter
- 4 spsk finthakket dild.
- Dressing:
- 1 tsk dijonsennep
- 1 tsk sukker
- saft fra ½ citron
- 4 spsk vindruekerneolie.
- 800 g kartofler.
- Dressing:
- 2 dl cremefraiche 18%
- 2 spsk hakket persille
- 2 spsk hakket purløg
- 1 tsk dijon
- 1 spsk citron
- salt og friskkværnet peber.
Sådan gør du
- Dag 1: Kog alle ingredienser til lagen op i en gryde, pisk til salt og sukker er opløst. Køl lagen ned. Rids fedtet på skinkeculotten, læg den i en plastpose, hæld lagen over, luk posen tæt og sæt den i køleskabet til næste dag.
- Dag 2: Tag skinken ud af posen, tør den med køkkenrulle og læg den i et ildfast fad. Steges ved 200 grader i 50 minutter. Tjek gerne med stegetermometer om den er færdig, den skal være 80 grader indeni.
- Vend spidskål, ærter og dild sammen, pisk dressingen sammen og vend i spidskålen.
- Kog kartofler og skær dem over én gang, vend dressingen sammen og smag til med salt og peber.
- Skær skinken i skiver og servér med salaten og lune kartofler.