Skinkeculotte opskrift med sommerkålsalat

Skinkeculotte med sommerkålsalat

4

Ingredienser

  • Til skinkeculotte opskriften skal du bruge:
  • 1 skinkeculotte, ca. 800 g.
  • Lage:
  • 6 dl vand
  • 4 spsk groft salt
  • 4 spsk sukker
  • 10 hele peberkorn
  • 10 kviste timian.
  • Spidskålsalat:
  • 1 fintsnittet spidskålshoved
  • 200 g bælgede ærter
  • 4 spsk finthakket dild.
  • Dressing:
  • 1 tsk dijonsennep
  • 1 tsk sukker
  • saft fra ½ citron
  • 4 spsk vindruekerneolie.
  • 800 g kartofler.
  • Dressing:
  • 2 dl cremefraiche 18%
  • 2 spsk hakket persille
  • 2 spsk hakket purløg
  • 1 tsk dijon
  • 1 spsk citron
  • salt og friskkværnet peber.

Sådan gør du

  1. Dag 1: Kog alle ingredienser til lagen op i en gryde, pisk til salt og sukker er opløst. Køl lagen ned. Rids fedtet på skinkeculotten, læg den i en plastpose, hæld lagen over, luk posen tæt og sæt den i køleskabet til næste dag.
  2. Dag 2: Tag skinken ud af posen, tør den med køkkenrulle og læg den i et ildfast fad. Steges ved 200 grader i 50 minutter. Tjek gerne med stegetermometer om den er færdig, den skal være 80 grader indeni.
  3. Vend spidskål, ærter og dild sammen, pisk dressingen sammen og vend i spidskålen.
  4. Kog kartofler og skær dem over én gang, vend dressingen sammen og smag til med salt og peber.
  5. Skær skinken i skiver og servér med salaten og lune kartofler.