Leverpostej
Leverpostej som mormor lavede den.
(2 store bakker eller flere små)
Leverpostej
- ½ kg svinelever
- 200 g fersk spæk
- 2 løg
- 2 æg
- 2 tsk. salt
- groftkværnet peber
- 1 tsk. allehånde
- ¼ tsk. stødt nellike
- 125 g smør
- 100 g hvedemel
- ½ l kogende mælk
- Pynt:
- 125 g bacon i skiver og
- 200 g rensede champignoner i kvarte
- Hak lever, spæk og løg i køkkenmaskine eller foodprocessor. Eller få slagteren til at hakke lever og spæk til dig. Så river du bare selv løgene og rører dem i sammen med æg, salt og krydderier.
- Smelt smørret i en gryde. Rør melet i. Kom lidt mælk i ad gangen under omrøring. Kog jævningen sammen 3-4 min. under omrøring. Rør opbagningen i levermassen.
- Smør et par aluforme eller brødforme, og kom leverpostejen i. Her har vi brugt en patéform. Bag leverpostejen i ovnen ved 175 gr. på nederste ovnribbe i ca. 1½ time. Steg baconskiverne sprøde, og afdryp dem på køkkenrulle. Svits champignonerne på panden i det afsmeltede baconfedt. Pynt leverpostejen med stegt bacon og svitsede champignoner.