Leverpostej

Leverpostej

Leverpostej som mormor lavede den.

(2 store bakker eller flere små)

Leverpostej

  • ½ kg svinelever
  • 200 g fersk spæk
  • 2 løg
  • 2 æg
  • 2 tsk. salt
  • groftkværnet peber
  • 1 tsk. allehånde
  • ¼ tsk. stødt nellike
  • 125 g smør
  • 100 g hvedemel
  • ½ l kogende mælk
  • Pynt:
  • 125 g bacon i skiver og
  • 200 g rensede champignoner i kvarte

  1. Hak lever, spæk og løg i køkkenmaskine eller foodprocessor. Eller få slagteren til at hakke lever og spæk til dig. Så river du bare selv løgene og rører dem i sammen med æg, salt og krydderier.
  2. Smelt smørret i en gryde. Rør melet i. Kom lidt mælk i ad gangen under omrøring. Kog jævningen sammen 3-4 min. under omrøring. Rør opbagningen i levermassen.
  3. Smør et par aluforme eller brødforme, og kom leverpostejen i. Her har vi brugt en patéform. Bag leverpostejen i ovnen ved 175 gr. på nederste ovnribbe i ca. 1½ time. Steg baconskiverne sprøde, og afdryp dem på køkkenrulle. Svits champignonerne på panden i det afsmeltede baconfedt. Pynt leverpostejen med stegt bacon og svitsede champignoner.