Lilla kål-bruschetta
Servér kål-bruschetta som en forret med lidt ekstra dressing ved siden af.
4 personer
Ingredienser
- 1 rødt spidskål
- 200 g ærter med bælge
- 8 radiser
- 1 rødløg
- 2 ferskner eller mangoer
- 1 håndfuld dild
- 200 g kold- eller varmrøget laks
- SalatTøsens thousand island-dressing:
- 200 g solmodne tomater (gerne bøftomater)
- 2 spsk. friskrevet peberrod
- 1 citron (saften)
- 3 spsk. cremefraiche 38%
- 1 bakke karse
- havsalt og friskkværnet peber
- Pil evt. kedelige yderblade af spidskålen, skær bunden af, og tag forsigtigt bladene fra.
- Bælg ærterne. Skær top og bund af radiserne, og snit dem i tynde runde skiver. Pil rødløget, og snit det i bittesmå tern.
- Halvér fersknerne, tag stenen ud, og skær dem i både. Hak dilden groft, men gem lidt hele kviste til at pynte med.
- Skær laksen i fine strimler, og del portionen i fire. Læg 4 hele blade spidskål på et fad. Snit to ekstra blade fint – de skal bruges som fyld.
- Anret kål, ærter, radiser, rødløg, ferskner, dild og laks i de fire kålblade. Hæld lidt af dressingen over, og pynt med dild.
SalatTøsens thousand island-dressing:
- Befri tomater for stilk, og læg dem i en blender. Riv peberroden. Blend tomater med peberrod, citronsaft, salt og peber. Smag dressingen til.
- Tomaten tilføjer sødme til dressingen, men den skal stadig have syrlighed og lidt bid fra peberroden. Vend cremefraichen i dressingen. Fedmen løfter smagen og passer fantastisk til de modne tomater.
- Servér dressingen med friskklippet karse ovenpå.
De bedste opskrifter til dit nytår
-
Champagnemojito
-
Nytår: 11 skønne opskrifter på velkomstdrinks og cocktails til årets sidste fest
-
Lækre snacks til nytårstalen: 3 nemme hapser
-
9 skønne hovedretter til nytårsaften
-
Børnevenlig nytårsmenu: Nytårsmad med krudt i
-
Festlig nytårsmenu med små retter
-
Nytårsmenu med skaldyr
-
Vegetarisk nytårsmenu: 10 lækre opskrifter
-
Klassisk nytårsmenu med med stegt torsk, dyremedaljoner & tærte
-
Brownielagkage med champagneflødeskum
-
Chokolademousse med Baileys salted caramel & karamelpopcorn
-
Festlige nytårsfristelser: Solbærflødeboller