Lilla kål-bruschetta

Lilla kål-bruschetta

Servér kål-bruschetta som en forret med lidt ekstra dressing ved siden af.

4 personer

Ingredienser

  • 1 rødt spidskål
  • 200 g ærter med bælge
  • 8 radiser
  • 1 rødløg
  • 2 ferskner eller mangoer
  • 1 håndfuld dild
  • 200 g kold- eller ­varmrøget laks
  • SalatTøsens thousand island-dressing:
  • 200 g solmodne tomater (gerne bøftomater)
  • 2 spsk. friskrevet ­peberrod
  • 1 citron (saften)
  • 3 spsk. cremefraiche 38%
  • 1 bakke karse
  • havsalt og friskkværnet peber

  1. Pil evt. kedelige yderblade af spidskålen, skær bunden af, og tag forsigtigt bladene fra.
  2. Bælg ærterne. Skær top og bund af radiserne, og snit dem i tynde runde skiver. Pil rødløget, og snit det i bittesmå tern.
  3. Halvér fersknerne, tag stenen ud, og skær dem i både. Hak dilden groft, men gem lidt hele kviste til at pynte med.
  4. Skær laksen i fine strimler, og del portionen i fire. Læg 4 hele blade spidskål på et fad. Snit to ekstra blade fint – de skal bruges som fyld.
  5. Anret kål, ærter, radiser, rødløg, ferskner, dild og laks i de fire kålblade. Hæld lidt af dressingen over, og pynt med dild.

SalatTøsens thousand island-dressing:

  1. Befri tomater for stilk, og læg dem i en blender. Riv peberroden. Blend tomater med peberrod, citronsaft, salt og peber. Smag dressingen til.
  2. Tomaten tilføjer sødme til dressingen, men den skal stadig have syrlighed og lidt bid fra peberroden. Vend cremefraichen i dressingen. Fedmen løfter smagen og passer fantastisk til de modne tomater.
  3. Servér dressingen med friskklippet karse ovenpå.