Lime/vanilje-panna cotta

Lime/vanilje-panna cotta

Prøv en lækker panna cotta med smag af lime og vanilje. Sød og frisk på samme tid.

(6 personer)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 20 min.
  • „Kogetid“: 5 min.
  • Ikke fryse-egnet
  • Ingredienser:
  • 5 blade husblas
  • 1 vaniljestang
  • 1 usprøjtet lime
  • 4 spsk sukker
  • 2 dl mælk
  • 2 dl piskefløde
  • 2 dl græsk yoghurt 10 %
  • Pynt:
  • lime eller citronmelisse

  1. Udblød husblas i koldt vand.
  2. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.
  3. Kom korn, fintrevet limeskal, sukker og mælk i en gryde og varm det langsomt op til lige under kogepunktet.
  4. Tag gryden af varmen, knug vandet af husblassen og smelt den i mælken.
  5. Tilsæt fløde og yoghurt og pisk det igennem. Smag til med limesaft og si cremen over i 6 kokotter eller forme.
  6. Stil dem i køleskab mindst 2 timer og gerne natten over.
  7. Dyp kokotterne i varmt vand og vend desserterne ud på tallerkner eller servér direkte i kokotterne.
  8. Pynt med lidt fintrevet limeskal eller citronmelisse og evt. lidt frisk frugt.