Tiramisu med limoncello
Det her er jo tydeligvis ikke den traditionelle tiramisù, men lagene med kiks og cremet vaniljemascarpone er et link til den dessert, som vi kender og elsker. Kombinationen af kirsebær, limoncello og hvid chokolade giver desserten en fornøjelig lethed og er inspireret af de lange sommerdage ved Amalfikysten.
Næringsindhold
- Energi pr. person:443 Kcal
- Fedt:21 %
- Protein:6 %
- Kulhydrat:44 %
8 personer
Total:45 minutter
Ingredienser
- 2 appelsiner
- 2 dl limoncello
- 4 spsk flydende honning
- 200 g savoiardi-kiks (lady fingers)
- 2 dl god espresso (kold)
- 250 g mascarpone
- 250 g yoghurt naturel
- 1 tsk flydende vaniljeekstrakt
- 250 g modne kirsebær ekstra-jomfruolivenolie
- 100 g hvid chokolade (kold)
Sådan laver du tiramisu med limoncello
- Skræl skallerne af appelsinerne med en tyndskræller og kom dem ned i en lille gryde.
- Pres saften i, tilsæt 1 dl limoncello og 2 spsk honning og lad det småkoge ved svag varme, til der dannes en sirup.
- Dæk bunden af en serveringsskål på 24 cm i diameter med halvdelen af kiksene.
- Rør den kolde espresso sammen med resten af limoncelloen, dryp halvdelen ud over kiksene og pres dem let ned, så de bedre kan opsuge væsken.
- Pisk mascarpone, yoghurt, vaniljeekstrakt og resten af honningen sammen til en glat creme, fordel halvdelen på kiksene i et jævnt lag.
- Udsten kirsebærrene, riv dem i mindre stykker og fordel ud over cremen. Læg resten af kiksene i et lag ovenpå, dryp med resten af kaffen og fordel resten af cremen ud over.
- Fordel siruppen og den kandiserede appelsinskal oven på tiramisùen, dryp med lidt ekstra-jomfruolivenolie.
- Dæk med film og stil på køl i mindst 4 timer eller gerne natten over.
- Drys hvide chokoladeflager eller groftrevet hvid chokolade på før serveringen.