Opskrift på linse- og rødbedesalat med maltbrød

Linse- og rødbedesalat og maltbrød

4

Ingredienser

  • Salat
  • Belugalinser
  • Gedefeta
  • Frisk basilikum
  • Cherry tomater
  • Laurbærblad
  • Semi soltørrede tomater.
  • Dressing
  • 3 spsk olivenolie
  • 1/2 tsk dijon sennep
  • Saften fra 1/2 citron
  • 2 spsk mørk balsamico
  • Salt og peper
  • Rødbede/quinoa-salat
  • Kogt quinoa (korn, frø fra Mellemamerika, en slags super-food)
  • 1/2 kg rødbeder
  • Et par håndfuld persille.
  • Dressing
  • 2 tsk økologisk honning
  • 2 stk økologisk dijonsennep
  • 6 spsk mild olivenolie
  • Saft og skal fra 1-2 citroner
  • Salt.
  • Maltbrød
  • 4 dl koldt vand
  • 1 maltøl eller juleøl
  • 200 g rugmel
  • 1 spsk salt
  • 2 spsk mørk sirup
  • 5 g gær
  • 700 g økologisk hvedemel.

Sådan gør du

  1. Kog Belugalinserne, til de er møre, tilsæt gerne et laurbærblad for at give ekstra smag. Vend gerne linserne i dressingen, mens de stadigvæk er varme, så suger de bedre smagen fra dressingen.
  2. Skær de semi soltørrede og friske tomater i grove stykker og vend dem sammen med linserne. Smulder gedefetaen i linsesalaten og pynt med frisk basilikum.
  3. Kog rødbederne hele med skræl i ca. 1 time, til de er møre. Gnid skrællen af under koldt vand. Skær rødbederne i mundrette stykker.
  4. Kog quinoaen efter anvisningen på pose, men hold øje med, at det ikke
  5. bliver for klistret.
  6. Rør dressingen sammen af honning, dijonsennep, olivenolie og citronsaft plus skal og tilsæt til quinoa og rødbeder. Bland det hele godt sammen, så dressingen bliver fordelt. Tilsæt persillen som smag og pynt.
  7. Bland alle ingredienser, ælt dejen og sæt den i køleskabet natten over, helst 12 timer.
  8. Bages i 250 grader i 20 min. og efterfølgende 30 min ved 200 grader.