Linser med cremet fyld

Linser med cremet fyld

Linser er delikate til kaffe og te. De består af en sprød skal afsmørdej og et sødt cremefyld. Ofte laves cremen med vanilje, men denkan også smages til med f.eks. citron, kardemomme eller chokolade.

Ca. 8 stk.

Ingredienser

  • Arbejdstid: ca. 1 time
  • Hviletid: ca. 1 time
  • Koge/bagetid: ca. 25 min.
  • Dejen er fryse-egnet
  • Ingredienser:
  • Mørdej:
  • 125 g smør
  • 175 g hvedemel
  • 1-2 tsk sukker
  • 1 lille æg
  • Cremefyld:
  • 1⁄2 stang vanilje
  • 5 dl sødmælk
  • 25 g sukker + lidt til drys
  • 5 æggeblommer
  • 25 g majsstivelse
  • Til pensling: 1 æg (sammenpisket)

  1. Mørdej:
  2. Skær koldtsmør i mindre stykkerog smuldr det medmel, evt. i en foodprocessor.Kom sukkeri og saml dejen medsammenpisket æg.Tryk dejen sammenuden at ælte den. Stildejen i køleskabeti 1⁄2-1 time, før denskal rulles ud, så denikke bliver for hård.
  3. Creme med vanilje:
  4. Flæk vaniljestangen ogkom kornene og den tomme vaniljestang ien gryde med mælk,sukker, æggeblommerog majsstivelse. Piskdet godt sammen.Kog cremen underomrøring ca. 4 min. Sicremen over i en skål.Drys cremen med sukker,så den ikke trækkerskind. Sæt den ikøleskabet.
  5. Linser:
  6. Rul mørdejenud og stik 6-8 cirklerud med en diameterpå 12 cm (skær evt.rundt om en kagetallerkeneller lille skål).Læg dejstykkernei linseforme eller ihullerne i en muffinpande.Kom 2-3spsk kold creme i hverlinse. Fold lidt af dejenind over cremenog pensl kanten medsammenpisket æg. Rulresten af dejen ud ogstik 8 cirkler ud meden diameter på 6 cm.Læg dem som låg påtoppen af kagerneog tryk dem lidt til ikanterne. Sæt kagernei en 200 grader varmovn og bag 5 min. Bag videre ca. 15 min. ved175 grader, til kagerneer gennembagte. Afkølpå bagerist. Opbevarestørt og køligt. Kanholde sig 2-3 dage.
  7. Citroncreme:
  8. Smagden kolde cremetil med 1 1⁄2 tskfintrevetcitronskalog 1-2 tskcitronsaft.
  9. Kardemomme-appelsincreme:
  10. Smag denlune cremetil med ca. 1⁄2tsk stødt kardemomme,1 tsk fintrevet appelsinskalog 1-2tsk appelsinsaft.
  11. Chokoladecreme:
  12. Rør75 g mørkchokolade icremen, mens den er varm.
  13. Creme med svesker:
  14. Bland cremenmed ca. 6 finthakkede,bløde svesker.