salat

Linsesalat med selleri

Fantastisk salat opskrift

Linsesalat

  • 2 dl grønne linser fra Le Puy
  • 2 æbler
  • 3 stilke bladselleri
  • 100 g let ristede hasselnødder
  • Salt og peber
  • Dressing:
  • 1 ½ spsk dijonsennep
  • 2 spsk ahornsirup
  • 2 spsk æblecidereddike
  • 2 spsk ekstra jomfruolivenolie
  • Salt

Sådan gør du:

  1. Kog linserne i 15-20 minutter, til de er lige akkurat møre (endelig ikke udkogte). Lad dem dryppe af i en sigte. Bland alle ingredienserne til dressingen og smag den til med salt. Skær æblerne i små terninger. Skær bladsellerien i tynde skiver og hak nødderne groft. Bland alle ingredienserne med dressingen og smag til med salt og peber.
  2. Server straks eller opbevar køligt i et par timer. Smag til lige inden serveringen, da linserne suger meget smag.
  3. TIP! Lidt trøffelolie på salaten gør den ekstra lækker (men ikke alle bryder sig om oliens jordagtige smag).
  4. OBS! Grønne linser har et højt indhold af jern og antioxidant, der er kræfthæmmende.