Linsesalat med selleri
Fantastisk salat opskrift
Linsesalat
- 2 dl grønne linser fra Le Puy
- 2 æbler
- 3 stilke bladselleri
- 100 g let ristede hasselnødder
- Salt og peber
- Dressing:
- 1 ½ spsk dijonsennep
- 2 spsk ahornsirup
- 2 spsk æblecidereddike
- 2 spsk ekstra jomfruolivenolie
- Salt
Sådan gør du:
- Kog linserne i 15-20 minutter, til de er lige akkurat møre (endelig ikke udkogte). Lad dem dryppe af i en sigte. Bland alle ingredienserne til dressingen og smag den til med salt. Skær æblerne i små terninger. Skær bladsellerien i tynde skiver og hak nødderne groft. Bland alle ingredienserne med dressingen og smag til med salt og peber.
- Server straks eller opbevar køligt i et par timer. Smag til lige inden serveringen, da linserne suger meget smag.
- TIP! Lidt trøffelolie på salaten gør den ekstra lækker (men ikke alle bryder sig om oliens jordagtige smag).
- OBS! Grønne linser har et højt indhold af jern og antioxidant, der er kræfthæmmende.