Simpel løgsuppe med ostebrød
En klassiker som ikke alene er god, hurtig hverdagsmad, men også en fantastisk tømmermandskur!
4
Total:30 minutter
Ingredienser
- 1 kg løg
- 20 g smør
- 1,2 l grøntsags- eller hønsebouillon
- Salt og peber
- 4 skiver brød
- 100 g revet ost
Sådan laver du løgsuppe
- Pil løgene og skær dem i skiver. Smelt smørret i en gryde og steg løgene heri – ligeså forsigtigt til de er helt bløde og let karamelliserede, men uden at de bliver brune eller brankede. Hæld bouillonen på og kog suppen igennem ca. 15-20 min. Smag til med salt og peber.
- Kom suppen op i portionsskåle, som kan tåle at komme i ovnen. Kom en skive brød på toppen af hver omgang suppe. Fordel osten på de 4 brød og tænd for ovnens grill. Sæt skålene i ovnen under grillen til osten er gyldenbrun.
- Servér den varme suppe med ostebrød med det same.
- Se også opskrift på Løgpuré med fisk, løg og stegt kål.