Opskrift på løgsuppe

Simpel løgsuppe med ostebrød

En klassiker som ikke alene er god, hurtig hverdagsmad, men også en fantastisk tømmermandskur!

4

Total:30 minutter

Ingredienser

  • 1 kg løg
  • 20 g smør
  • 1,2 l grøntsags- eller hønsebouillon
  • Salt og peber
  • 4 skiver brød
  • 100 g revet ost

Sådan laver du løgsuppe

  1. Pil løgene og skær dem i skiver. Smelt smørret i en gryde og steg løgene heri – ligeså forsigtigt til de er helt bløde og let karamelliserede, men uden at de bliver brune eller brankede. Hæld bouillonen på og kog suppen igennem ca. 15-20 min. Smag til med salt og peber.
  2. Kom suppen op i portionsskåle, som kan tåle at komme i ovnen. Kom en skive brød på toppen af hver omgang suppe. Fordel osten på de 4 brød og tænd for ovnens grill. Sæt skålene i ovnen under grillen til osten er gyldenbrun.
  3. Servér den varme suppe med ostebrød med det same.
  4. Se også opskrift på Løgpuré med fisk, løg og stegt kål.