Louisa Lorangs lækre chokoladekage med sorte bønner

Louisa Lorangs lækre chokoladekage med sorte bønner

Kok og tv-vært Louisa Lorang spiser alt med stor lyst, også selvom hun vokser lidt i størrelse, men hendes yndslingsopskrift er på en chokoladekage med sorte bønner.

– Dette er ikke en kage, jeg synes, man skal spise til sin frokost. Men den skulle med i ”Madpakkebogen” (149 kr., Lindhardt og Ringhof). Brug den til fødselsdage eller i stedet for klassenstimekage. Man kan ikke smage bønnerne. På spejderære!


Dette skal du bruge til 12 stk.

200 g kogte sorte bønner (ca. 1,25 dl tørrede bønner)

100 g blødt smør

200 g rørsukker

100 g smeltet, mørk chokolade

½ stang vanilje, kornene heraf

1 nip salt

½ dl kakao

1 tsk bagepulver

½ tsk natron

5 æg, små

Sådan gør du

Blend bønnerne i en foodprocessor, kom smør og sukker i foodprocessoren og blend, til massen er glat og samlet. Kom smeltet chokolade i og blend igen. Kom vanilje og salt i og herefter kakao, bagepulver og natron. Blend æggene i et ad gangen. Fyld kagemassen i 12-14 muffinforme og bag dem ved 185 grader i 25-35 minutter, eller til de er gennembagte. Servér dem ved stuetemperatur.

TIP! Kagerne er meget luftige og fugtige og holder sig i flere dage ved stuetemperatur.

LÆS OGSÅ: Lav 4 lækre og nemme retter med kartofler