Louisa Lorangs lækre chokoladekage med sorte bønner
Kok og tv-vært Louisa Lorang spiser alt med stor lyst, også selvom hun vokser lidt i størrelse, men hendes yndslingsopskrift er på en chokoladekage med sorte bønner.
– Dette er ikke en kage, jeg synes, man skal spise til sin frokost. Men den skulle med i ”Madpakkebogen” (149 kr., Lindhardt og Ringhof). Brug den til fødselsdage eller i stedet for klassenstimekage. Man kan ikke smage bønnerne. På spejderære!
Dette skal du bruge til 12 stk.
200 g kogte sorte bønner (ca. 1,25 dl tørrede bønner)
100 g blødt smør
200 g rørsukker
100 g smeltet, mørk chokolade
½ stang vanilje, kornene heraf
1 nip salt
½ dl kakao
Annonse
1 tsk bagepulver
½ tsk natron
5 æg, små
Sådan gør du
Blend bønnerne i en foodprocessor, kom smør og sukker i foodprocessoren og blend, til massen er glat og samlet. Kom smeltet chokolade i og blend igen. Kom vanilje og salt i og herefter kakao, bagepulver og natron. Blend æggene i et ad gangen. Fyld kagemassen i 12-14 muffinforme og bag dem ved 185 grader i 25-35 minutter, eller til de er gennembagte. Servér dem ved stuetemperatur.
TIP! Kagerne er meget luftige og fugtige og holder sig i flere dage ved stuetemperatur.