Low carb-landbrød med bruschetta-top

Low carb-landbrød med bruschetta-top

Dette brød kan både løfte din forbrænding og mætte dig i lang tid. Et sundt proteinrigt brød, der også dur som burger- eller pizzabund.

4

Ingredienser

  • Brød:
  • 30 g hasselnødder eller
  • cashewnødder, afskallede
  • 3 æg
  • 100 g Philadelphia eller anden smøreost naturel
  • 1 tsk bagepulver
  • 10 g Skallin (loppefrøskaller)
  • ½ tsk salt
  • 20 g sesamfrø til drys
  • Bruschetta-top:
  • 6 små tomater
  • salt og peber
  • 125 g mozzarella
  • 2 pakker lufttørret
  • skinke, ca. 200 g
  • salt og peber
  • grøn pesto, f.eks. Pesto Verde fra Løgismose
  • basilikum til pynt
  • evt. avocado i tern

Sådan gør du

  1. Low carb-landbrød:
  2. 1/ Rist nødderne på en tør pande, og mal dem til fint mel.
  3. 2/ Del æggeblommer og hvider i to skåle. Pisk hviderne stive.
  4. 3/ Pisk smøreost sammen med æggeblommerne. Tilsæt de øvrige ingrediense, og pisk, indtil alle klumper er væk. Vend forsigtigt æggeblommemassen i hviderne.
  5. 4/ Fordel dejen i 4 klatter på bagepapir. Drys med sesamfrø, og bag brødene i ovnen ved 150 grader i 25-30 min.
  6. Bruschetta-top:
  7. 1/ Skyl tomaterne, og skær dem i kvarter.
  8. 2/ Skær mozzarellaen i skiver. 
  9. 3/ Fordel skinken på brødet. Læg skiver af mozzarella ovenpå, og fordel tomatterne ud over brødene. Kom salt og peber over. Pynt med lidt frisk basilikum og klatter af pesto. Drys evt. med avocadotern.
  10. [450 kcal pr. stk.]
  11. Få mere inspiration til lækker mad på ALTfordamerne.dk/opskrifter
SE OGSÅ på Gastro.dk: 7 lækre frokostplatter