Luksus kokosmakroner med chokoladefyld

Luksus kokosmakroner med chokoladefyld

De store kokosmakroner gemmer på et hjerte af chokolade, og kokosdejen er rørt med både kokosmel og mandelmel.

ca. 12 styk

Total:20 minutter

Ingredienser

  • Chokoladefyld:
  • 100 g mørk chokolade
  • 15 g smør
  • 1 spsk. piskefløde
  • Kokosdej:
  • 1½ dl æggehvider (4-5 stk.)
  • 225 g kokosmel
  • 175 g flormelis
  • 115 g mandelmel

Chokoladefyld:

  1. Hak chokoladen groft, og smelt den sammen med smør og fløde i en skål over et varmt (ikke kogende) vandbad.
  2. Fordél chokoladen 12 huller i en chokoladeform eller isterningeform, og sæt den i fryseren i 1 time. 

Kokosdej:

  1. Pisk æggehvider, kokosmel, flormelis og mandelmel godt sammen.
  2. Tag chokoladestykkerne ud af formen.
  3. Form kokosdejen til 12 kugler, og pak et stykke chokolade ind i hver. Form kuglerne til toppe, og sæt kagerne på en bageplade med bagepapir.
  4. Bag kokosmakronerne ved 175 grader i 18-20 min., og servér dem lune eller afkølede til stuetemperatur.

Tip

Du kan købe færdiglavet mandelmel eller selv lave det. Blanchér 125 g mandler i kogende vand, og smut skallen af dem. Tør dem i ovnen ved 150 grader i 5-10 min., og hak dem fint i en foodprocessor eller hurtighakker.