Luksus kokosmakroner med chokoladefyld
De store kokosmakroner gemmer på et hjerte af chokolade, og kokosdejen er rørt med både kokosmel og mandelmel.
ca. 12 styk
Total:20 minutter
Ingredienser
- Chokoladefyld:
- 100 g mørk chokolade
- 15 g smør
- 1 spsk. piskefløde
- Kokosdej:
- 1½ dl æggehvider (4-5 stk.)
- 225 g kokosmel
- 175 g flormelis
- 115 g mandelmel
Chokoladefyld:
- Hak chokoladen groft, og smelt den sammen med smør og fløde i en skål over et varmt (ikke kogende) vandbad.
- Fordél chokoladen 12 huller i en chokoladeform eller isterningeform, og sæt den i fryseren i 1 time.
Kokosdej:
- Pisk æggehvider, kokosmel, flormelis og mandelmel godt sammen.
- Tag chokoladestykkerne ud af formen.
- Form kokosdejen til 12 kugler, og pak et stykke chokolade ind i hver. Form kuglerne til toppe, og sæt kagerne på en bageplade med bagepapir.
- Bag kokosmakronerne ved 175 grader i 18-20 min., og servér dem lune eller afkølede til stuetemperatur.