Sådan laver du lækre romkugler af dine kagerester

Sådan laver du lækre romkugler af dine kagerester

At undgå madspild er hot, og det samme gælder vel kagespild! Så det er bare om at komme i gang med at få det bedste ud af kageresterne – og én af de bedste muligheder er disse saftige romkugler med masser af chokolade!

40 stk. (afhængig af størrelse)

Total:45 minutter

Ingredienser

  • ca. 800 g kagerester (hovedsagelig chokoladekage, men derudover også sandkage, mazarinkage og banankage)
  • Romessens:
  • 1 dl rom
  • 1 vaniljestang
  • 2 spsk. vand
  • 3 spsk. rørsukker
  • (du kan også vælge at bruge den færdigkøbte romesses)
  • Desuden
  • 4 spsk. hindbærmarmelade
  • 100 g mørk chokolade
  • evt. 1 spsk. rom
  • Pynt:
  • 200 g kokosmel
  • ½ dl frysetørrede hindbær

Sådan laver du hjemmelavede romkugler af kagerester

  1. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.
  2. Kom korn og den tomme stang i en lille gryde sammen med rom, vand og sukker.
  3. Lad det koge i 5 min.
  4. Tag vaniljestangen op, og lad essensen køle lidt af.

Sådan laver du hjemmelavede romkugler af kagerester

  1. Bræk kageresterne i mindre stykker, og kom dem i en stor skål.
  2. Bland kagen med marmelade, smeltet chokolade, romessens og evt. rom – gerne på en røremaskine.
  3. Tril massen til ca. 40 romkugler, og vend dem i kokosmel blandet med frysetørrede hindbær.
  4. Opbevar romkuglerne i køleskabet i en lufttæt beholder.