Sådan laver du lækre romkugler af dine kagerester
At undgå madspild er hot, og det samme gælder vel kagespild! Så det er bare om at komme i gang med at få det bedste ud af kageresterne – og én af de bedste muligheder er disse saftige romkugler med masser af chokolade!
40 stk. (afhængig af størrelse)
Total:45 minutter
Ingredienser
- ca. 800 g kagerester (hovedsagelig chokoladekage, men derudover også sandkage, mazarinkage og banankage)
- Romessens:
- 1 dl rom
- 1 vaniljestang
- 2 spsk. vand
- 3 spsk. rørsukker
- (du kan også vælge at bruge den færdigkøbte romesses)
- Desuden
- 4 spsk. hindbærmarmelade
- 100 g mørk chokolade
- evt. 1 spsk. rom
- Pynt:
- 200 g kokosmel
- ½ dl frysetørrede hindbær
Sådan laver du hjemmelavede romkugler af kagerester
- Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.
- Kom korn og den tomme stang i en lille gryde sammen med rom, vand og sukker.
- Lad det koge i 5 min.
- Tag vaniljestangen op, og lad essensen køle lidt af.
Sådan laver du hjemmelavede romkugler af kagerester
- Bræk kageresterne i mindre stykker, og kom dem i en stor skål.
- Bland kagen med marmelade, smeltet chokolade, romessens og evt. rom – gerne på en røremaskine.
- Tril massen til ca. 40 romkugler, og vend dem i kokosmel blandet med frysetørrede hindbær.
- Opbevar romkuglerne i køleskabet i en lufttæt beholder.