Lun ananas med italiensk marengs

Lun ananas med italiensk marengs

En frisk og sød frugtdessert med et twist af Italien.

6 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 30 min.
  • Koge-/bagetid: ca. 15 min.
  • Italiensk marengs:
  • ½ dl vand
  • 150 g sukker
  • ½ dl lys sirup (eller flydende honning)
  • 3 æggehvider (1 dl)
  • 2 spsk. sukker
  • 1 ananas
  • 100 g mandler (smuttede)
  • Drys:
  • 2-3 spsk. flormelis

  1. Kog vand, sukker og sirup eller flydende honning op, til temperaturen er 120 grader (benyt et termometer), eller kog ved svag varme i ca. 5 min., til lagen er tyk.
  2. Pisk æggehviderne stive med sukker i ca. 5 min. med en håndmikser. Hæld den varme sukkerlage i, og pisk videre for fuld kraft. Pisk ca. 5 min., til skummet er koldt.
  3. Skær ananas i mindre stykker, og læg dem i et ovnfast fad.
  4. Drys med hele, smuttede mandler. Smør marengs i et jævnt lag over fadet. Sigt flormelis over marengsen.
  5. Sæt fadet i en 250 grader varm ovn i ca. 10 min., til overfladen er let gylden. Servér desserten lun.