Gløgg

Gløgg

Her i december er der tradition for at servere en lækker hjemmelavet gløgg til gæsterne.

Gløgg til 8-10 personer

Total:30 minutter

Ingredienser

  • Gløgg
  • 2 1/2 liter rødvin
  • et par strimler citronskal
  • 2 appelsiner (snittet skal og saft)
  • 3-4 hele nelliker
  • 2 stk. hel kanel
  • evt. 2 dl portvin
  • 100 g rosiner
  • 100 g mandler (smuttede)

Sådan laver du hjemmelavet gløgg

  1. Opvarm 1/2 liter af rødvinen med citron- og appelsinskal, appelsinsaft og krydderier.
  2. Lad det trække 10 min. og si det.
  3. Hæld det tilbage i gryden og kom resten af rødvinen i. Varm til kogepunktet og tilsæt portvin, rosiner og mandler.
  4. Varm gløggen til kogepunktet og servér straks efter.