Lun salat med sorte belugalinser, avocado og sojabagt tofu
Skøn, mættende salat med masser af smag.
Total:40 minutter
Ingredienser
- 2 ½ dl belugalinser kogt efter anvisningen
- 300 g spæde spinatblade
- 2 avocadoer
- 1 rødløg
- 1 squash, så spæd som muligt
- 1 citron, saft heraf olivenolie
- salt og peber bagt
- tofu:
- 1 dl soja
- 1 spsk revet frisk ingefær
- 1 fed hvidløg, fintrevet
- 3 spsk sesamfrø
- 2 spsk olivenolie
- 400 g fast tofu
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader, og skær tofuen i 0,5 cm tykke skiver, og læg dem i et ildfast fad på bagepapir.
- Bland soja, ingefær, hvidløg og sesamfrø, og fordel blandingen over tofuen.
- Bag tofuen på midterste rille i ovnen i ca. 25-30 min, indtil tofuen er let gylden på overfladen. Afslut evt. med et par minutters grill for at give tofuen en let sprød overflade.
- Grill imens squashen på begge sider på en grillpande, og skær avocadoer og rødløg i tynde skiver.
- Vend spinaten med resten af grøntsagerne, citronsaft og olivenolie.
- Anret tofuen ovenpå og servér.