Lækre lune vafler
Vafler skal helst spises, efterhånden som de bliver bagt. Friskbagte vafler er sprøde på overfladen og bløde indeni. Ligger de for længe, forsvinder det sprøde. Nyd vaflerne med is, syltede bær og flødeskum.
Ca. 10 stk. vafler
Total:40 minutter
Ingredienser
- Vafler med vanilje og syltede jordbær:
- 3 æg
- 40 g sukker
- 120 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 3 dl mælk
- ½ vaniljestang (kornene)
- 25 g smør (smeltet)
- ca. 50 g smeltet smør til bagning
- Syltede jordbær:
- 400 g jordbær (optøede)
- ca. 100 g sukker
- Tilbehør: flødeskum
- Krydrede vafler med is og solbærsyltetøj:
- 3 æg
- 40 g sukker
- 120 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk stødt kanel
- ½ tsk stødt allehånde
- ½ tsk stødt ingefær
- 1 dl piskefløde
- 2 dl mælk
- 25 g smør (smeltet)
- ca. 50 g smeltet smør til bagning
Sådan laver du lune vafler
- Vafler med vanilje og syltede jordbær:
- Pisk æg og sukker skummende. Bland hvedemel med bagepulver, rør gradvist mælk i og tilsæt blandingen til æggeskummet sammen med vaniljekornene. Pisk dejen jævn.
- Smelt smørret og bland det forsigtigt i dejen. Varm vaffeljernet, pensl med lidt smør og fordel dejen i jernet. Pensl låget og luk jernet. Bag vaflerne, til de er lysebrune, ca. 5 min.
- Syltede jordbær: Smelt sukker i en tykbundet gryde til lys karamel og tilsæt jordbærrene. Lad dem få et opkog.
- Servér vaflerne lune med syltede jordbær og flødeskum.
- Krydrede vafler med is og solbærsyltetøj:
- Pisk æg og sukker skummende. Bland hvedemel med bagepulver og stødte krydderier. Rør gradvist fløde og mælk i, og tilsæt blandingen til æggeskummet. Pisk dejen jævn.
- Smelt smørret og bland det forsigtigt i dejen. Varm vaffeljernet, pensl med lidt smør og fordel dejen i jernet. Pensl låget og luk jernet. Bag vaflerne, til de er lysebrune, ca. 5 min.
- Del vaflerne i „hjerter“, og servér dem lune med is og solbærsyltetøj.