Macaroni al forno

Macaroni al forno: Pasta i ovnen

Nem og lækker pastaret i ovnen - sådan laver du den klassiske pasta al forno med pasta, parmesanost, skinke og spinat.

4 personer

Ingredienser

  • Sauce:
  • 60 g smør
  • 3/4 dl hvedemel
  • 1/4 l letmælk
  • 500 g mild revet ost
  • 60 g revet parmesanost
  • 1 tsk. revet muskatnød
  • 3 spsk. tørret basilikum
  • salt og peber
  • 500 g fuldkornspasta
  • 100 g spinat
  • 200 g kogt skinke
  • Topping:
  • 1½ dl rasp
  • 1 dl revet parmesanost
  • Tilbehør: sprød frisk salat

Sådan laver du macaroni al forno

  1. Varm smørret i bunden af en gryde, og drys melet på. Lad det stege lidt med, inden en tredjedel af mælken hældes på.
  2. Pisk grundigt i gryden med piskeris, mens saucen bliver tyk, og hæld resten af mælken i lidt ad gangen. Bring saucen i kog under konstant omrøring. Tilsæt begge oste, muskat, basilikum, salt og peber. Rør saucen grundigt sammen, og stil den til side.
  3. Kog pastaen i rigeligt saltet vand, til den er knap mør. Smør et ovnfast fad med smør.
  4. Kom halvdelen af pastaen i fadet, og hæld halvdelen af saucen over. Drys spinat i et jævnt lag, og fordel skinkeskiverne herover. Kom resten af pastaen på, og hæld resten af saucen over.
  5. Drys med blandet rasp og parmesan. Stil fadet midt i ovnen ved 200 gr. i ca. 45 min.
  6. Server fadet rygende varmt med en frisk sprød salat til.