Macaroni al forno: Pasta i ovnen
Nem og lækker pastaret i ovnen - sådan laver du den klassiske pasta al forno med pasta, parmesanost, skinke og spinat.
4 personer
Ingredienser
- Sauce:
- 60 g smør
- 3/4 dl hvedemel
- 1/4 l letmælk
- 500 g mild revet ost
- 60 g revet parmesanost
- 1 tsk. revet muskatnød
- 3 spsk. tørret basilikum
- salt og peber
- 500 g fuldkornspasta
- 100 g spinat
- 200 g kogt skinke
- Topping:
- 1½ dl rasp
- 1 dl revet parmesanost
- Tilbehør: sprød frisk salat
Sådan laver du macaroni al forno
- Varm smørret i bunden af en gryde, og drys melet på. Lad det stege lidt med, inden en tredjedel af mælken hældes på.
- Pisk grundigt i gryden med piskeris, mens saucen bliver tyk, og hæld resten af mælken i lidt ad gangen. Bring saucen i kog under konstant omrøring. Tilsæt begge oste, muskat, basilikum, salt og peber. Rør saucen grundigt sammen, og stil den til side.
- Kog pastaen i rigeligt saltet vand, til den er knap mør. Smør et ovnfast fad med smør.
- Kom halvdelen af pastaen i fadet, og hæld halvdelen af saucen over. Drys spinat i et jævnt lag, og fordel skinkeskiverne herover. Kom resten af pastaen på, og hæld resten af saucen over.
- Drys med blandet rasp og parmesan. Stil fadet midt i ovnen ved 200 gr. i ca. 45 min.
- Server fadet rygende varmt med en frisk sprød salat til.