Macarons med pistacie
Lækre franske fristelser. Sådan bager du de lækre franske macarons - her i en flot grøn farve med lækkert pistaciefyld.
24 stk.
Total:2 timer
Ingredienser
- Macarons med pistacie
- 200 g flormelis
- 100 g mandelmel el. smuttede fintmalede mandler (brug gerne en minihakker)
- 80 g æggehvider (2-3 stk.), stuetempererede
- 25 g sukker
- grøn levnedsmiddelfarve
- Pistaciefyld:
- 1 dl piskefløde
- 100 g hvid chokolade
- 3 spsk. pistaciemasse, f.eks. fra Odense
Sådan bager du macarons
- Sigt flormelis ned i en skål. Vend de blendede mandler i. Pisk hviderne stive i en helt ren skål. Tilsæt sukkeret, og pisk videre til sej marengs.
- Vend flormelis og mandelmel i marengsen lidt ad gangen, indtil blandingen er ensartet. Farv marengsen med levnedsmiddelfarve.
- Hæld blandingen i en sprøjtepose med en 10 mm tylle, og sprøjt massen ud til små runde cirkler (med en diameter på 3 cm) på en bageplade med bagepapir.
- Lad de ubagte macarons hvile i ca. 30 min., inden de bages ved 125 gr. i ca. 20 min. på midterste ovnribbe.
- Lad kagerne køle helt af, inden de forsigtigt løftes fra pladen med en paletkniv.
- Pistaciefyld: Bring fløden til kogepunktet, og tag gryden fra varmen. Smelt hakket chokolade heri. Rør pistaciemassen i. Køl blandingen helt af i køleskab, gerne natten over.
- Pisk det cremet. Kom blandingen i en sprøjtepose, og fordel det på halvdelen af kagerne. Læg resten over.