Mad fra Marokko

Mad fra Marokko

Agurkepickles:

1 agurk i tynde lange stave på 5 cm

1 potte frisk mynte – finthakket

4 store flotte kviste bredbladet persille – finthakket

1 grøn finthakket chili

1 lille finthakket salatløg

1 tsk. sukker

2-3 spsk. citron

Knivspids fintrevet hvidløg

Havsalt

Vend alle ingredienser sammen og smag til.

Ingefær-rødbedesalat med rosin:

400 g kogte rødbeder

3/4 dl. rosiner

Dressing:

3/4-1 dl. skyr

3 tsk. mayonnaise

1/2-2 spsk. citronsaft

1/2-1 tsk. citronskal

Havsalt og friskkværnet peber

Lille 1/2 tsk. stødt spidskommen

1/2-1 tsk. fintreven frisk ingefær

1 finthakket rødløg

Kog rødbederne med skræl i ca. 1 time. Smut skrællen af og skær dem i ensartede strimler/tern. Køl dem ned. Bland alle ingredienser til dressingen sammen og smag til. Vend dressingen i rødbederne og smag til.

Pande-brød med nigella:

200 g hvedemel

300 g grahamsmel

1/2 spsk. sukker

1 spsk. bagepulver

2 tsk. salt

2 æg

Ca. 1 dl yoghurt

Ca. 1 3/4 dl mælk

Nigellafrø

Mel, sukker, bagepulver, bagepulver og salt blandes i en stor skål. Lav en fordybnin i melet og vend æg, yoghurt og mælk i. Pisk ingredienserne godt sammen til de samler sig til en dej. Tilsæt evt. lidt vand hvis dejen er for tør – eller mel hvis den er for våd. Ælt dejen glat og elastisk i ca. 5 minutter og lad den hvile i køleskabet i 30 minutter. Del dejen i 12 lige store boller, som rulles ud til tynder plader på ca. 15x25 cm., maks. 4 mm tykke. Rul lidt nigellafrø ind i overfladen. Bages på en varm tør pande i ca. 3-4 min på hver side, til der kommer store brune bobler i overfladen. Rens panden for brændt mel.