Mad fra Marokko
Agurkepickles:
1 agurk i tynde lange stave på 5 cm
1 potte frisk mynte – finthakket
4 store flotte kviste bredbladet persille – finthakket
1 grøn finthakket chili
1 lille finthakket salatløg
1 tsk. sukker
2-3 spsk. citron
Knivspids fintrevet hvidløg
Havsalt
Vend alle ingredienser sammen og smag til.
Ingefær-rødbedesalat med rosin:
400 g kogte rødbeder
3/4 dl. rosiner
Dressing:
3/4-1 dl. skyr
3 tsk. mayonnaise
1/2-2 spsk. citronsaft
1/2-1 tsk. citronskal
Havsalt og friskkværnet peber
Lille 1/2 tsk. stødt spidskommen
1/2-1 tsk. fintreven frisk ingefær
1 finthakket rødløg
Kog rødbederne med skræl i ca. 1 time. Smut skrællen af og skær dem i ensartede strimler/tern. Køl dem ned. Bland alle ingredienser til dressingen sammen og smag til. Vend dressingen i rødbederne og smag til.
Pande-brød med nigella:
200 g hvedemel
300 g grahamsmel
1/2 spsk. sukker
1 spsk. bagepulver
2 tsk. salt
2 æg
Ca. 1 dl yoghurt
Ca. 1 3/4 dl mælk
Nigellafrø
Mel, sukker, bagepulver, bagepulver og salt blandes i en stor skål. Lav en fordybnin i melet og vend æg, yoghurt og mælk i. Pisk ingredienserne godt sammen til de samler sig til en dej. Tilsæt evt. lidt vand hvis dejen er for tør – eller mel hvis den er for våd. Ælt dejen glat og elastisk i ca. 5 minutter og lad den hvile i køleskabet i 30 minutter. Del dejen i 12 lige store boller, som rulles ud til tynder plader på ca. 15x25 cm., maks. 4 mm tykke. Rul lidt nigellafrø ind i overfladen. Bages på en varm tør pande i ca. 3-4 min på hver side, til der kommer store brune bobler i overfladen. Rens panden for brændt mel.