Mad til påske: 4 lækre retter med æg

Et veldækket påskebord skal selvfølgelig byde på en lækker ret med æg. Her er fire bud på nemme retter, der vil klæde enhver påskefrokost.

Her får du opskrifterne på: 

Mimoseæg

mimoseæg.jpg

6 personer  

6 æg

1 dåse god tun i olie

3 spsk. mayonnaise

1 usprøjtet citron

1 bundt purløg

salt og peber  

Sådan gør du:

  1. Kog æggene, til de er hårdkogte (ca. 9 min. afhængig af størrelse). Afkøl dem, og pil æggene.
  2. Halvér æggene, og tag blommerne ud. Kom blommerne i en skål. Dræn tunen for olie. Mos med en gaffel, æggeblomme, tun, mayonnaise og lidt citronsaft. Hak purløget fint, så det svarer til 2 spsk. Rør det i blandingen sammen med salt og peber.
  3. Læg de halve hvider på et fad. Kom tunblandingen i hver hvide. Pynt med lidt klippet purløg.

Quiche med laks

  Server gerne en sprød, grøn salat til
tærte.jpg
Server gerne en sprød, grøn salat til

6 personer  

Tærtebund:

100 g smør

1 tsk. salt

200 g mel

1 æg  

Fyld:

6 æg

salt og peber

1 bundt forårsløg

200 g røget laks  

Sådan gør du:

  1. Tærtebund: Kom smør, salt og mel i en skål. Ælt med hænderne, til det er som krummer.
  2. Saml dejen med ægget. Ælt, til dejen er glat. Lad dejen hvile koldt i en halv times tid. Rul dejen ud på et melstrøget bord til en cirkel, der passer i en tærteform (ca. 24 cm i diameter). Kom dejen i en smurt tærteform.
  3. Tænd ovnen på 200 gr. '
  4. Fyld: Pisk æggene sammen, og krydr med salt og peber. Hæld æggemassen i tærteformen.
  5. Skyl og rens forårsløg, og fjern det yderste lag. Flæk dem på langs. Riv laksen i lange stykker. Læg forårsløg og laks i tærten.
  6. Bag tærten på midterste ovnribbe i 25-30 min., til æggemassen har sat sig, og kanterne er gyldne. Afkøl tærten på en bagerist.

Omelet med courgette

omelet.jpg

4 personer  

6 æg

2 spsk. fløde

salt og peber

1 courgette

1 skalotteløg

2 spsk. olivenolie

100 g ovnbagte tomater (fra Urtekram)

1 bundt frisk basilikum  

Sådan gør du:

  1. Pisk æg og fløde sammen med salt og peber.
  2. Skær courgette og løg i fine tern.
  3. Opvarm olien på panden, og svits courgette og løg i 3-4 min., til de tager farve.
  4. Kom stegt courgette og løg i æggemassen sammen med de ovnbagte tomater. Hak basilikum, og bland i æggemassen.
  5. Opvarm olie på panden, og tilsæt æggemassen.
  6. Steg omeletten ved moderat varme. Bliv ved med at løsne kanten, hver gang omeletten har sat sig, og vip panden, så det flydende æg fordeler sig hele vejen rundt.
  7. Vip til sidst den ene halvdel af omeletten over den anden. Skær omeletten i trekanter, og anret på tallerkner.

Æggecups med aspargesbroccoli

Nem måde at servere æg til en brunch
æggecups.jpg
Nem måde at servere æg til en brunch

4 personer  

1 spsk. olivenolie

4 store skiver parmaskinke

4 æg

4 stk. aspargesbroccoli

50 g parmesan peber

Sådan gør du:

  1. Tænd ovnen på 200 gr. Pensl en muffinform i metal med olivenolie.
  2. Beklæd formene med parmaskinke.
  3. Slå et æg ud i hver form.
  4. Skyl aspargesbroccoli. Skær dem mindre stykker, og kom dem ned i formene.
  5. Top med høvlet parmesan. Krydr med friskkværnet peber.
  6. Bag æggecups på midterste ovnribbe i 12-15 min., til æggene har sat sig. Tag dem ud af formene, og anret dem på et fad.