Opskrift på mørbradgryde med ris

Mad til to dage: Mørbradgryde med ris

Svinemørbrad er ofte på tilbud med to stk. i en pakke, så køb stort ind, og lav mad til flere dage, nu du er i gang. I denne uge står den på herlig mørbradgryde med ris.

Mad til 4 personer i 2 dage

Total:30 minutter

Ingredienser

  • 2 svinemørbrad (a ca. 500 g pr. stk.)
  • 2 dl hvedemel
  • 2 tsk. salt, peber
  • 25 g smør
  • 2 spsk. olie
  • 2 løg
  • 500 g champignoner
  • 100 g bacon i tern
  • 140 g tomatkoncentrat
  • 2 spsk. paprika
  • 2 spsk. oregano
  • 8 dl hønsebouillon
  • salt, peber
  • 2 spsk. majsstivelse
  • 2 dl fløde 9 %.
  • Tilbehør: Naturris eller almindelige ris og dampede grønne bønner.

Sådan laver du mørbradgryde med ris

  1. Afpuds mørbraden, og skær den i 2 cm tykke bøffer. Bland hvedemel med salt og peber, og vend bøfferne heri.
  2. Varm smørret i en dyb stegepande, til det er gyldent. Brun bøfferne heri ad et par omgange. Tag dem op på en tallerken efterhånden.
  3. Hak løgene. Rens champignonerne, og skær dem i kvarter. Svits først bacon nogle min. i gryden. Kom herefter løg og champignoner i, og svits dem med et par min.
  4. Kom kødet tilbage i gryden, og tilsæt tomatkoncentrat, paprika, oregano, bouillon, salt og peber. Lad retten simre under låg ca. 10 min.
  5. Udrør majsstivelsen i fløden. Kom blandingen i, og kog retten op 1-2 min. under omrøring. Smag til med salt og peber.
  6. SE MERE: Mørbradgryde med sennepssovs