Mad til to dage: Mørbradgryde med ris
Svinemørbrad er ofte på tilbud med to stk. i en pakke, så køb stort ind, og lav mad til flere dage, nu du er i gang. I denne uge står den på herlig mørbradgryde med ris.
Mad til 4 personer i 2 dage
Total:30 minutter
Ingredienser
- 2 svinemørbrad (a ca. 500 g pr. stk.)
- 2 dl hvedemel
- 2 tsk. salt, peber
- 25 g smør
- 2 spsk. olie
- 2 løg
- 500 g champignoner
- 100 g bacon i tern
- 140 g tomatkoncentrat
- 2 spsk. paprika
- 2 spsk. oregano
- 8 dl hønsebouillon
- salt, peber
- 2 spsk. majsstivelse
- 2 dl fløde 9 %.
- Tilbehør: Naturris eller almindelige ris og dampede grønne bønner.
Sådan laver du mørbradgryde med ris
- Afpuds mørbraden, og skær den i 2 cm tykke bøffer. Bland hvedemel med salt og peber, og vend bøfferne heri.
- Varm smørret i en dyb stegepande, til det er gyldent. Brun bøfferne heri ad et par omgange. Tag dem op på en tallerken efterhånden.
- Hak løgene. Rens champignonerne, og skær dem i kvarter. Svits først bacon nogle min. i gryden. Kom herefter løg og champignoner i, og svits dem med et par min.
- Kom kødet tilbage i gryden, og tilsæt tomatkoncentrat, paprika, oregano, bouillon, salt og peber. Lad retten simre under låg ca. 10 min.
- Udrør majsstivelsen i fløden. Kom blandingen i, og kog retten op 1-2 min. under omrøring. Smag til med salt og peber.
- SE MERE: Mørbradgryde med sennepssovs
De bedste opskrifter & tip til lækker mørbrad
-
Mørbradbøffer - sådan afpudser du en mørbrad
-
Mørbradgryde med bacon, æbler og flødesovs
-
Svinemørbrad med pestokartofler
-
Mørbradgryde med sennepssovs
-
Vietnamesisk mørbradgryde
-
Mørbradgryde med champignon og perleløg
-
Klassisk mad fra 60'erne: Mørbradgryde
-
Grøn kartoffelmos og svinemørbrad med ostefyld
-
Helstegt mørbrad med svampe og løg
-
Mørbrad a la thai
-
Fyldt mørbrad på kartoffelbund
-
Klassisk mørbradgryde med cocktailpølser
-
Mørbradbøffer stegt med skinke og pasta med spinat
-
Indbagt mørbrad med tomatpesto
-
Grønne asparges og svinemørbrad med brunet rabarber-salvie-smør
-
Spaghetti med mørbrad