Fine madeleinekager med mango
Madeleinekager er lige så vigtige for franskmænd som baguette og ost. De nyder dem tit friskbagte til en kop morgenkaffe på markedet, eller om eftermiddagen til te. I vores version har vi erstattet det meste af smørret med mangopuré, og tilsat lime og kokos. Og så har vi bagt dem i rigtige kammuslingeskaller – købt hos den lokale fiskehandler.
6-7 kager i muslingeskaller eller ca. 12
Total:1 time 30 minutter
Arbejdstid:1 time 15 minutter
Mangopuré:
- 100 g frossen eller frisk mango
- 1 spsk. flormelis
- 30 g smør + 20 g til formene
- 2 æg str. L
- 100 g rørsukker
- 1 lime (øko)
- 100 g hvedemel (gerne kagemel)
- ¾ tsk. bagepulver
- 30 g kokosmel
- ¼ tsk. salt
- 6-7 kammuslingeskaller eller en madeleineform
- evt. flormelis
Sådan gør du:
- Mangopuré: Blend optøet eller frisk mangokød med flormelis til puré.
- Smelt smørret, og afkøl til stuetemperatur. Pensl muslingeskaller, eller forme, grundigt med smeltet smør, og gem resten af smørret til dejen. Sæt skaller eller forme i køleskabet.
- Dej: Pisk æg og rørsukker med en håndmikser i 3-4 min., til det er tykt og luftigt skum. Vend mangopuré og fintrevet limeskal i. Sigt mel sammen med bagepulver, og vend det i dejen sammen med kokosmel og salt. Vend smørret i dejen lidt ad gangen.
- Dæk dejens overflade med plastfilm, og sæt den i køleskabet 30-60 min.
- Varm ovnen op til 225 grader. Fordel dejen i de kolde, smurte forme – de skal være ca. 3/4 fyldte. Sæt kagerne midt i ovnen i 5 min. Skru ned til 175 grader, og bag videre, til de er akkurat gennembagte; de er gyldne i kanten, og dejen springer tilbage ved et let tryk. Det tager 12-18 min. for store kager og 6-9 min. for kager bagt i en madeleineform.
- Vend de færdigbagte kager ud på en rist, og lad dem køle lidt af. Server kagerne friskbagte – evt. med et drys sigtet flormelis.