Madeleines med chokolade fra Hjemmet

Madeleines med chokolade

De smukke muslingeformede kager er dyppet i chokolade og drysset med frysetørrede hindbær

Madeleines er importeret fra Frankrig og laves i den originale version med citron og vanilje. Her har jeg i stedet bagt dem med et ordentligt skud chokolade og desuden dyppet dem i smeltet chokolade for ligesom at understrege min begejstring for den mørkebrune masse. Hvis du synes, det er lige rigeligt med chokolade, dropper du blot dyppet. Drys da med flormelis i stedet.

Prøv også min opskrift på madeleines med marcipan og citron TRYK HER

Jeg har brugt en madeleineform af metal, og den kræver lidt smørrelse mellem hver bagning. Du kan også bruge en form af silikone, der ikke kræver så meget fedtstof for at slippe taget i kagerne.

Ca. 30 stk.

Arbejdstid: 25 min. 

Bagetid: 10-12 min. (pr. plade) 

125 g smør

100 g mørk chokolade

125 g mel

1 tsk. bagepulver

2 spsk. kakao

4 æg

100 g rørsukker

2 spsk. muscovadosirup (eller alm. sirup)

1 vaniljestang

4 spsk. græsk yoghurt

50 g marcipan

Til formen:

smeltet smør

lidt mel

Overtræk:

100 g mørk chokolade

1. Smelt smør og chokolade forsigtigt i en gryde. Lad det køle lid af.

2. Bland mel, bagepulver og kakao sammen, og sigt det i en skål.

3. Kom æg, sukker, sirup og kornene fra vaniljestangen ned i en anden skål. Pisk det hvidt og skummende med en håndmikser. Tilsæt yoghurt og smuldret marcipan, og fold melet i ad flere omgange med en dejskraber. Vend til sidst det smeltede chokoladesmør forsigtigt i.

4. Pensl madeleineformen med smeltet smør, og drys med lidt mel (skal gøres efter hver portion). Fyld formene med dej, og sæt dem i ovnen ved 230 grader i 5 min. Skru ned til 200 grader, og bag i yderligere 5-7 min., til kagerne er gyldne.

5. Lad kagerne afkøle et par min. i formene, vend dem ud, og lad dem afkøle på en rist.

6. Smelt chokoladen over vandbad, og dyp de afkølede kager halvt heri. Drys med frysetørrede hindbær, og lad chokoladen størkne inden servering.